Foto: WIKIPEDIA
 Foto: WIKIPEDIA

Fotbollsikonen har gått bort: "En av de största"

Publicerad

Fotbollsvärlden är i sorg.

1970-talets superstjärna Henning Jensen har avlidit, endast 68 år gammal. 

Henning Jensen var i konkurrens med Johan Cruyff, Franz Beckenbauer och Socrates en av 1970-talets stora fotbollshjältar. Han spelade i tre stora europeiska storklubbar, Borussia Mönchengladbach, Real Madrid och Ajax, och tog hem ligatitlar med samtliga. När det danska fotbollsförbundet skulle utnämna landets bäste fotbollsspelare genom tiderna var Jensen en av de åtta nominerade. 

Henning Jensen död

Nu har Danmark sorg. Tidningen BT rapporterar att Jensen har avlidit i cancer vid 68 års ålder. Familjen har bekräftat bortgången. 

"En av Danmarks störste fotbollsspelare någonsin har gått bort", skriver BT. 

Jensen spelade 21 matcher för det danska landslaget. Nio mål blev det i den rödvita tröjan. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag