Foto: Felix MarquezFoto: Felix Marquez
 Foto: Felix Marquez
Foto: Felix MarquezFoto: Felix Marquez
 Foto: Felix Marquez

Fotbollslag i olycka – minst femton döda

Publicerad

Det mexikanska fotbollslaget Deportivo Camaróns bussresa till en cupmatch i Cordoba slutade i katastrof.

Lagets spelarbuss for ner i en ravin och minst femton personer avled, rapporterar tidningen El Mundo Cordoba.

– Det är en fruktansvärd olycka, säger guvernören Javier Duarte Ochoa.

Olyckan inträffade vid Ayotac-floden i södra Mexiko.

Enligt El Mundo Cordoba höll bussföraren en hög hastighet och tappade plötsligt kontrollen över fordonet. Bussen for genom ett stängsel och föll ner i en femton meter djup ravin.

Femton bekräftade döda

Mexikanska myndigheter har inlett sina procedurer för att samla in kropparna. Antalet bekräftade döda har fluktuerat under måndagsmorgonen. El Mundo Cordoba säger att den senaste siffran ligger på 15 bekräftade döda och minst lika många skadade. De vårdas nu på sjukhus i den närliggande staden Potrero.

Tre barn ska finnas bland de omkomna.

"Det är en fruktansvärd olycka"

Bussen var en spelarbuss som fotbollslaget Deportivo Camarón hade hyrt för en matchresa. Laget var på väg till staden Cordoba för att spela en final i en amatörturnering. I bussen fanns spelare, släktingar till spelare och även ett gäng supportrar.

Regionen har nu utfärdat en sorgedag bland sina invånare.

– Mina sympatier finns hos offren för den här fruktansvärda olyckan, säger guvernören Javier Duarte Ochoa.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Följ oss även på Instagram och ta del av älskade inslag som "Veckans kärleksbarn"!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag