Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fotbollsikonens ursäkt – efter nazihälsningen

Marco van Basten har bett om ursäkt.Foto: PETER DEJONG / AP TT NYHETSBYRÅN
van Basten under storhetstiden i italienska Milan.Foto: BILDBYRÅN

Marco van Basten, 55, är i blåsväder. 

Den holländska fotbollslegendaren yttrade orden ”Sieg heil” i en tv-studio när han trodde att ingen hörde. 

Nu har han tvingats be om ursäkt. 

– Jag menade inte att chocka människor, säger van Basten enligt Bild. 

Ikonen Marco van Basten har efter avslutad fotbolls- och tränarkarriär verkat som expert i Fox Sports sändningar från den Holländska högsta ligan Eredivise. 

Inför mötet mellan Heracles och Ajax yttrade Marco van Basten orden han nu ber om ursäkt för. 

Heraclestränaren, Frank Wormuth, hade precis avslutat en intervju tillsammans med Foxreporten Hans Kraay på arenan när Van Basten ska ha sagt orden ”Sieg hiel, inte så fint” tänkt som en skämtsam pik mot Kraays tyskakunskper. Problemet var bara att micken fortfarande var på och Van Bastens ord från studion gick rakt ut i sändning. 

https://twitter.com/Jantjeboskamp/status/1198307809705766913?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1198307809705766913&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.aftonbladet.se%2Fsportbladet

Tv-bolaget bad om ursäkt 

Kort efter tvingades sedan den holländska fotbollsikonen be om ursäkt för sitt olämpliga uttryck. 

– Jag ville inte chocka människor, jag ville bara göra narr av Hans tyska, det var ett felplacerat skämt, säger van Basten enligt Bild.de

En talesperson för det sändande bolaget, Fox Sport, gick också ut och bad om ursäkt för van Bastens opassande kommentar, som väckte starka reaktioner på sociala medier. 

– Det är en olämplig kommentar - inte bara i dag, utan varje dag. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.