Fotbollshjältens tragiska livsöde

Rangers-legendaren Fernando Ricksen är allvarligt sjuk.

Nu berättar han om sin sista tid i en hjärtskärande video från hans sjukhusbädd, skriver Daily Mail.  

Samtidigt samlar han in pengar till andra som lider av samma sjukdom. 

”Kom och gör det till en kväll värd att minnas”, säger han i en video. 

Det är sjukdomen motorneuronsjukdom som Fernando Ricksen lider av. 

Det är en grupp progressiva neurologiska sjukdomar där de nervceller som kontrollerar kroppens viljemässiga muskulatur bryts ner och till slut slutar att fungera, vilket leder till tilltagande förlamningar, där den vanligaste är ALS. 

Fernando Ricksen spelade i Rangers i den skotska ligan från 2000-2006 och vann bland annat två stycken ligatitlar. Efter att ha kämpat mot motorneuronsjukdom i sex år kommer han nu göra sitt ”sista framträdande” den här månaden genom en insamling, skriver Daily Mail.  

”Min sista kväll”

I en hjärtskärande video från hans sjukhusbädd berättar 42-åringen för sina fans att det är ”väldigt svårt” att vara med på offentliga tillställningar. 

Via hans apparat som hjälper honom att prata säger han: ”Hej, jag har en väldigt speciell kväll den 28:e. Då det har varit väldigt svårt för mig är detta min sista kväll. Kom och gör det till en natt värd att minnas. Förhoppningsvis ses vi snart. Fernando.” 

Biljetterna dit kommer att kosta ungefär 900 kronor och med på Ricksens ”sista framträdande” kommer också före detta mittbacken Marvin Andrews, komikern Dee Maxwell, sångerskan Lynsey Glen och tv-personligheten David Tanner vara med. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.