Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fotbollshjälte smittad – är inlagd på sjukhus

Rüstü Reçber har testat positivt för covid-19Foto: GIULIANO BEVILACQUA/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN
Reçber under EM 2008.Foto: LIVERANI / STELLA PICTURES LIVERANI

Den turkiska fotbollshjälten Rüstü Reçber har testat positivt för covid-19. 

Nu vårdas 46-åringen på sjukhus. 

”Vi är i chock”, skriver hans fru Isil Reçber på Instagram

Turkiet är ett av länderna som hittills varit relativt förskonade från coronavirusets framfart. Drygt hundra personer har hittills dött till följer av viruset, men enligt worldometers ökar fallen kraftigt just nu i landet. 

En av de som insjuknat i covid-19, och som dessutom behöver sjukhusvård, är den turkiske fotbollsikonen Rüstü Reçber, det bekräftar 46-åringens fru på sitt Instagram-konto. 

”Jag vill dela sanningen med er på ett så transparent sätt jag kan. Min man Rüstü har lagts in på sjukhus efter att ha diagnostiserats med covid-19. Vi är i chock över hur hastigt symtomen plötsligt utvecklade sig, efter att allt varit normalt”, skriver Isil Reçber. 

Rüstü Reçber på sjukhus – smittad av corona

Isil Reçber skriver även att hon och parets två barn testat negativt, och att de tvingats lämna sjukhuset där Rüstü Reçber befinner sig. 

”Det svåraste i allt det här är att inte få vara med honom”, skriver Isil Reçber. 

Rüstü Reçber var målvakt i det turkiska landslaget mellan 1994-2012. Reçber är fortfarande den spelare som gjort flest framträdanden i Turkiets landslag genom tiderna, med sina 120 matcher. 

Reçber var en del av det legendariska landslag som tog brons på VM i Sydkorea och Japan 2002 – landets största fotbollsmerit någonsin. 

 

LÄS MER: Så påverkas alla ligor och idrotter av corona-utbrottet

LÄS MER: Zlatan donerar en miljon kronor

https://www.instagram.com/p/B-SkucDj4DH/https://www.instagram.com/p/Bx-t8_fn-3u/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.