Zlatans stöd från sjukhuset i Italien

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Sverige stormar mot åttondelsfinal i EM.

I Italien följer en skadad Zlatan Ibrahimovic de svenska framgångarna.

– Det är roligt att han följer och stöttar oss, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Zlatan Ibrahimovic tog avsked från landslaget efter EM 2016 där Sverige åkte ut i gruppspelet efter en poäng på tre matcher. Under åren som kom gav anfallaren flera hintar om en comeback – och till slut kom den.

I mars återvände Zlatan Ibrahimovic till Blågult med siktet inställt på sommarens EM. Så blev det dock inte. Ibrahimovic drog på sig en knäskada under en match mot Juventus i maj och tvingades kasta in handduken.

Istället följer superstjärnan det svenska landslaget från hemmaplan. Under Sveriges segermatch mot Slovakien la Ibrahimovic upp en bild på sitt Instagramkonto, där han följde matchen liggandes i vad som ser ut att vara en sjukhussäng.

Samma dag som Sverige spelade EM-matchen i Sankt Petersburg opererades Zlatan Ibrahimovic sitt knä i Rom. 

– Jag har inte haft någon kontakt med honom. Det är roligt att han följer och stöttar oss som resten av Sverige just nu, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Zlatan Ibrahimovic har opererats i Rom

Zlatan Ibrahimovics klubb Milan bekräftade under fredagen att han opererats i den italienska huvudstaden.

”AC Milan meddelar i dag att Zlatan Ibrahimovic genomgick en ortopedisk titthålsoperation i sitt vänstra knä på sjukhuset i Rom”, skrev klubben på sin hemsida.

Enligt SportExpressens uppgifter är Milans prognos nu att fyra veckors rehabilitering väntar för Zlatan Ibrahimovic innan han kan springa igen. Därefter kommer det dröja ytterligare fyra veckor innan han kan spela.

Sverige har fyra poäng efter de två inledande EM-matcherna mot Spanien och Slovakien. Blågult har ett bra läge att nå åttondelsfinal inför sista gruppspelsmatchen mot Polen som spelas i Sankt Petersburg på onsdag.