Zlatans fiasko: Största
besvikelsen i hela EM

Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Daniel Malmberg / DANIEL MALMBERG/IBL IBL/ALL OVER PRESS
Foto: Peter De Voecht / PHOTO NEWS / PANORAMIC/ALL OVER PANORAMIC

Zlatan Ibrahimovic har haft ett tungt EM. Det visar inte bara tabellen - utan också Marcas omröstning över EM:s största besvikelser så här långt.

Zlatan uppmäter hela 35 procent av läsarnas röster över spelarna som varit EM:s största besvikelse så här långt.

Tvåan, Arda Turan, fick 19,7 procent av rösterna.

Sommarens EM i Frankrike har naturligtvis bjudit på en hel del fina mål, laginsatser och prestationer. Dimitri Payet, Lasse Lagerbäcks Island och Kroatien är bara några spelare och landslag som uppnått fina prestationer i EM.

Men mästerskapet har också sina besvikelser. En av dem är Sverige och Zlatan Ibrahimovic. Den spanska tidningen Marca har efter gruppspelsfasen valt att genomföra en undersökning på sin hemsida. Där hade läsarna chansen att rösta fram EM:s största besvikelser och totalt deltog 16 232 personer.

Fick 35 procent av rösterna"

En av frågorna på Marcas undersökning var: "Vilken spelare har varit mästerskapets största besvikelse så här långt?" 

Och på Marcas resultatlista hittar vi faktiskt en svensk.

Zlatan Ibrahimovic fick nämligen hela 35 procent av rösterna över den spelare som varit EM:s största besvikelse. Tvåan på listan, Turkiets Arda Turan, uppmäter 19,7 procent. Spaniens målvakt David De Gea fick 13,3 procent och Polens anfallsstjärna Robert Lewandowski 12 procent av rösterna.

Andra spelare på listan var David Alaba, Harry Kane, Thomas Müller, Jevhen Konopljanka och Portugals André Gomes.

"Sverige med på topp 3"

Den allra första frågan på Marcas undersökning fick läsarna chansen att svara på vilket lag som varit turneringens största besvikelse.

Tittar vi på resultatlistan ser vi att Sverige återfinns på topp tre. Portugal är klar etta på 50 procent, Ryssland tvåa på 17,7 procent tätt följt av trean Sverige på 13,1 procent.

Det är inte bara det svenska folket som haft stora förväntningar på Sverige och Zlatan Ibrahimovic - utan fotbollsälskare utanför Sveriges gränser.