Foto: TV4.
 Foto: TV4.

Zlatan om utbrottet: "Det var ingenting..."

Publicerad

KIEV/STOCKHOLM. Joe Hart gav Johan Elmander en knuff.

Då tände Zlatan Ibrahimovic till rejält – och skällde ut Englands målvakt.

– Det var ingenting, säger Zlatan.

Sverige hade gjort en osannolik vändning.

Olof Mellberg nickade in 2-1 i ödesmatchen mot England – sitt andra mål i matchen – och då hettade det till inne i straffområdet.

Målvakten Joe Hart ville få upp bollen till mittcirkeln så fort som möjligt. Men flera svenska spelare stod i vägen och Hart knuffade då till Johan Elmander.

Det skulle han inte gjort.

Skällde rejält

Zlatan Ibrahimovic stod en meter bort – och reagerade starkt.

Sveriges lagkapten spände ögonen i Hart och sa något ilsket till målvakten. Zlatan började sen gå upp mot mittlinjen, men fortsatte att skälla mot Joe Hart.

Kort därpå var Zlatan framme och snodde vatten ur Harts vattenflaska.

Efter matchen kramade Zlatan och Hart om varandra – och den svenske storstjärnan tonar ner händelsen efteråt.

–Nej, det var ingenting. Sånt som händer. Det var ingenting.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag