Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: Dennis Grombkowski / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPEFoto: Dennis Grombkowski / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
 Foto: Dennis Grombkowski / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
Foto: Hassan Ammar / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Hassan Ammar / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Hassan Ammar / AP TT NYHETSBYRÅN

"Zlatan gör Sverige till EM:s tråkigaste lag"

Publicerad

Sverige har än så länge inte skjutit ett enda skott på mål i EM.

Och nu riktar den norska krönikören Morten Pedersen hård kritik mot Zlatan Ibrahimovic för Sveriges kräftgång.

"Zlatan gör Sverige till EM:s tråkigaste lag", skriver Pedersen i Dagbladet.

Efter två matcher står Sverige på blott en poäng i Grupp E. För att avancera till nästa omgång så är Blågult mer eller mindre att tvungna att vinna mot Belgien i den avslutande gruppspelsomgången på onsdag.

Men då måste skottstatistiken förbättras.

Sverige är nämligen det första landet på 36 år som har spelat två EM-matcher utan att avlossa ett enda skott på mål.

"Vars ego är det största"

De svenska spelarna har fått mycket kritik för det impotenta anfallsspelet. Och allra mest frän i sin kritik är den norska krönikören Morten Pedersen.

I en text på Dagbladet så kallar han Sverige för EM:s tråkigaste lag och beskyller Zlatan Ibrahimovic för det.

"Zlatan bar Sverige till det här mästerskapet - men sedan dess har han i stort sett stått stilla. Och det klär inte en spelare vars ego kanske är det största på planeten Volleywood. Samtidigt som det tar död på det mesta som Sverige försöker sig på i anfallsväg", skriver Pedersen.

Vill se mer vilja från Zlatan

Pedersen argumenterar för att Erik Hamréns syn på fotboll består av en rad olika faktorer, bland annat individuell skicklighet och taktiskt kunnande. Om man gör det bra så har man kommit en bra bit på vägen. Men Pedersen menar att det finns ytterligare en faktor som Hamrén har bortsett från, nämligen uppoffring eller vilja och hjärta.

"Mitt påstående är, att efter att ha sett Zlatan i två matcher, att han är pinsamt dålig på just det".

Pedersen menar att om Sverige ska ha en chans mot Belgien så måste Zlatan visa mer vilja - men han har svårt att se det hända.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag