Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan fick frågan om att kallas in

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Janne Andersson hörde sig för med Zlatan Ibrahimovic.

Men den 39-årige stjärnan är inte redo för comeback i EM som startar på måndag för Sverige.

– Vi hade inte räknat med att ta in honom, men jag kollade för säkerhets skull, säger Janne Andersson.

Svenska landslaget har tagit in sex stycken reserver till en extra samling inför EM efter att Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg fått covid-19.

Jacob Rinne, Mattias Johansson, Joakim Nilsson, Niklas Hult, Jesper Karlsson och Isaac Kiese Thelin kommer träna under ledning av U21-landslagets förbundskapten Poya Asbaghi.

En spelare som inte var aktuell var Zlatan Ibrahimovic – som skadade sig i Milans match mot Juventus den 9 maj. Förbundskaptenen Janne Andersson bekräftar dock att han hade kontakt med Zlatan Ibrahimovic innan han kallade in sina reserver.

Janne Andersson kontaktade Zlatan

– Jag har haft kontakt med Zlatan. Han är inte så långt framme precis som vi insåg från början. Men det är klart att jag gjorde en extra check för att kolla hur det går för honom med hans rehab, säger Andersson och fortsätter:

– Vi hade inte räknat med att ta in honom, men jag kollade för säkerhets skull. Han är inte så långt framme.

Han berättar att han hade kollat läget med Zlatan Ibrahimovic även om han inte hade behövt kalla in reserver.

– Jag kollade hur det var med honom. Det hade nog jag gjort oavsett de här tråkigheterna. Men jag passade förstås på att kolla när den här situationen uppstått. Det var inte aktuellt utifrån var han är i sin rehab.