Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Wilmots får lämna det belgiska landslaget

Foto: Uefa / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: Gepa Pictures/ Andreas Pranter / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

Belgien lyckades slå Sverige i EM, men i kvartsfinalen tog det stopp – mot Wales.

Nu får den belgiske förbundskaptenen Marc Wilmots lämna sitt uppdrag.

"Det belgiska fotbollsförbundet kommer omedelbart inleda proceduren för att hitta en ersättare", skriver det på sin hemsida.

 

Gillar du fotboll? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla fotbollsnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Belgien var topptippat under sommarens Europamästerskap i fotboll och tog sig till kvartsfinal. Där var det tänkt att belgarna enkelt skulle slå ut Wales som spelade turneringen för första gången.

Men trots att Belgien tog ledningen så vann Wales matchen med 3-1 och Belgien fick lämna turneringen.

Förbundskaptenen Marc Wilmots kontrakt sträckte sig över VM 2018 i Ryssland, men nu väljer det belgiska fotbollsförbundet att bryta Wilmots kontrakt i förtid.

"Det belgiska fotbollsförbundet har gjort en utvärdering av insatsen i EM och har kommit fram till att målen inte har uppnåtts. Laget behöver en ny röst för att leda Belgien mot ett toppresultat i en stor turnering", skriver det på sin hemsida.

Vill anställa en ny förbundskapten innan september

Det är inte klart ännu vem som kommer få leda de belgiska stjärnorna efter Wilmots, men det belgiska fotbollsförbundet vill hitta en lösning innan hösten.

"Det belgiska fotbollsförbundet kommer omedelbart inleda proceduren för att hitta en ersättare. Tanken är att ha hittat en ny förbundskapten innan träningsmaten mot Spanien den 1:a september."