VM-hjälten tvekar inte: "Di Natale ska starta"

Publicerad

Italiens förbundskapten tvekar om Mario Balotelli eller Antonio Di Natale ska starta mot Kroatien. Enligt Italiens store VM-hjälte från 1990 är valet enkelt.

– Di Natale ska starta matcherna från första minuten, säger Salvatore Schillaci till Gazzetta dello Sport.

Trots att Antonio Di Natale gjorde mål när Italien spelade 1–1 mot Spanien är det inte alls säkert att han får starta mot Kroatien i kväll.

Förbundskaptenen Cesare Prandelli kan välja att fortsätta med Mario Balotelli och Antonio Cassano på topp.

Det vore fel, tycker Salvatore Schillaci, Italiens skyttekung i hemma-VM 1990.

"Mest lik mig"

– Di Natale ska starta. Av alla landslagets anfallare är han mest lik mig, men han gör fler mål. Sedan måste Cesare Prandelli bestämma om han ska spela Di Natale med Balotelli eller Cassano. Då måste han väga in att Di Natale föredrar att spela som center-forward, säger Salvatore Schillaci till Gazzetta dello Sport.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag