Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

VM är nästa mål: "Vi kan slå alla lag"

Arlanda onsdag klockan 03.26: Svenska landslaget är tillbaka på svensk mark - knappt fem timmar efter 2-0-segern över Frankrike i Kiev. Foto: Roger Vikström

KIEV. Segern mot Frankrike var inte bara slutet på EM-­slutspelet för svensk del - det var även början på det ­kommande VM-kvalet.

Zlatan Ibrahimovic och de andra svenska stjärnorna menar att segern mot Frankrike ger dem självförtroende när VM-kvalet drar i gång i höst.

- Kan vi slå Frankrike kan vi slå alla lag, säger Zlatan.

SÅ GÅR SNACKET HOS SVERIGES GRUPPMOTSTÅNDARE

11 SEPTEMBER: KAZAKSTAN

Hemmamatch - returen spelas 10 september 2013

- Det är inte så många som vet så mycket om Sverige här, men alla ­gillar Ibrahimovic i Milan. Sverige är nog det svåraste laget efter Tyskland, men Österrike är också bra. Det är en lång resa hit, så jag ­hoppas att någon kan bli störd av det. Vi hoppas kunna spela lika mot några lag och vinna mot Färöarna.

Yerassyl Masimov, sportredaktör, Tengrinews.kz


12 OKTOBER: FÄRÖARNA

Bortamatch - returen spelas 11 juni 2013

- Sverige är en väldigt ­spännande ­motståndare, ni har ett lag med spelare på ­riktigt hög nivå - om de färöiska spelarna skulle plocka ut tio spelare de helst vill möta är Zlatan Ibrahimovic självklart en av dem, Kim Källström också. Så det är väldigt kul att få möta Sverige. Om vi kan ta en poäng av sex är vi mer än nöjda!

Roland Waag Dam, fotbollsreporter, Sosialurin


16 OKTOBER: TYSKLAND

Bortamatch - returen spelas 15 oktober 2013

- Nu mot Frankrike såg vi till sist vad Sverige verkligen går för. När ­Sverige spelar så kan de slå de allra bästa lagen, titta bara på Holland i sista matchen i kvalet. Jag tror att många underskattar­ herr ­Hamréns taktiska kunnande, och får ­Sverige fram en bättre backlinje kommer de att utmana oss i båda ­kvalmatcherna.

Oliver Bittner, fotbollsskribent, Bild

 

22 MARS: IRLAND

Hemmamatch - returen spelas 6 september 2013

- Det är en tuff VM-kvalgrupp,­ man kan förvänta­ sig att Tyskland vinner­ gruppen ganska­ enkelt. Men Sverige är en stark kandidat­ till andra­platsen. Vi har ­respekt för de svenska spelarna,­ men jag tror att ­Trapattoni kommer titta på målen Sverige gjort under EM och tänka att han har spelare som kan försvåra de lägena.

Daniel McDonald, fotbollskorrespondent, The Irish Independent

 

7 JUNI: ÖSTERRIKE

Bortamatch - returen spelas 11 oktober 2013

- Sverige är verkligen farliga, och vi kommer att få koncentrera oss på att få ett kryss. Alla har respekt för stjärnor­ som Zlatan Ibrahimovic och Sebastian Larsson, och det gäller att vi spelar skickligt i defensiven för att ha en chans. Mot Tyskland och Irland kommer vi att få det ännu svårare, men Sverige blir nog två i gruppen ändå.

Andreas Lauz, sportreporter, Die Presse

EM är över för svensk del.

Trots 2-0-segern mot Frankrike och den fina prestationen är Sverige utslaget.

Men de svenska spelarna har redan siktet inställt på de kommande VM-kvalet som drar i gång i höst.

"Betyder mycket"

Flera svenska stjärnor, däribland lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic, betonar nu vikten av segern i går. Framför allt med tanke på självförtroendet när man går in i kvalet till VM-slutspelet i Brasilien 2014.

- Det betyder mycket. Det här är början för framtiden och början på VM-kvalet. Vi kan spela på det här sättet och vi gör det fantastiskt bra och vi har spelarna för det. Det visade vi i dag.

- Jag menar, vi kunde lika gärna ha förlorat i dag, spelat av matchen för att vi var tvungna. Men vi gör tvärtom och gör så att matchen betyder något för oss.

"Vi vill spela modernt"

Andreas Granqvist menar att Sveriges ska fortsätta på den inslagna vägen där offensiv fotboll prioriteras.

- Vi vill spela modernt och offensivt. Alla är inte vana att vi släpper in lite mål. Vi ligger inte kvar i block och spelare defensivt, säger Granqvist.

- Tyskland är favoriter. Irland är bra på hemmaplan och även Österrike. Brittiska lag är vana med att kriga hårt. Svåra tuffa motståndare.

"Kvalet blir nästa resa"

Pontus Wernbloom byttes in i den andra halvleken och stängde matchen på mittfältet.

- Kvalet blir nästa resa. Jag har inte så bra koll ännu, jag vet inte exakt vilken ordning, vi kan ta med oss mycket från den här matchen. Vi spelade bra, vi ­spelade tajt.

Mittbacken Jonas Olsson menar att Sverige har visat att de har kvalitet nog att slå vilket lag som helst tack vare segern mot Frankrike i går. Segern betyder mycket för VM-kvalet i höst.

- Tyskland är givetvis favoriter och det är inget snack om det men vi kommer kunna vara med och konkurrera, vi visar i dag att vi kan slå storlag. Vem vill inte spela VM i Brasilien?

- En dröm, säger han.

Hamrén nöjd med attityden

Förbundskaptenen Erik Hamrén var nöjd efter matchen. Framför allt var han nöjd med de svenska spelarnas attityd.

- Jag är nöjd med vår prestation i dag. Vi har gjort en mindre bra halvlek mot Ukraina, sen spelmässigt bra i två och en halv match.

- Skillnaden i dag är att vi i dag hade marginalerna mer på vår sida defensivt. Frankrike har också några möjligheter. Men Frankrike gjorde inte mål, vi hade räddningar plus att de gick några millimeter­ utanför i stället för i mål. Som nicken i slutet.

- Jag är väldigt nöjd med hur vi uppträder. Glad för att vi ­vinner, är stolt över spelarna.

- Samtidigt gör det lite ont i hjärtat och det svider lite.