Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vi ger Ukraina storstryk – blir 3-1”

Fansen i St Petersburg: "Ska fira med rysk champagne".

På tisdag gäller det, när Sverige ställs mot Ukraina i åttondelsfinalen.

Idrottsprofiler, näringslivstoppar, nöjespersoner och politiker sitter alla – som resten av svenska folket – bänkade framför storbildsskärmar och tv-apparater.

Så här tror fem kända svenskar att dramat slutar.

Glenn Hysén.
Foto: TOMMY HOLL / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Glenn Hysén, 61, fotbollslegendar, Göteborg

– Det är ingen omöjlighet att vi går vidare till kvartsfinal, det kan jag ju säga direkt. Ukraina är inget dåligt lag, men vi ska nog vara ganska nöjda. Förmodligen blir det på någon uteservering med storbildsskärm i Göteborg, var man än sätter sig så kommer det att bli magiskt! Jag fick en inflammation i fotleden så jag har gått på penicillin i en vecka nu och ska göra det fram till och med måndag. Så, jag ser fram emot tisdag, då kan jag ta mig en bira igen!


Sara Skyttedal.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

Sara Skyttedal, 34, politiker i Kristdemokraterna, Stockholm

– Vi kommer att ge Ukraina storstryk. Det var ju ett väldigt bra försvar mot Polen i onsdags. Jag tror att det blir 3-1 och att Alexander Isak drar i gång igen. Matchen ska jag se hemma i min soffa, och så hoppas jag att mina tvillingar inte avbryter när det blir spännande. 


Loui Sand.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Loui Sand, 28, tidigare landslagsspelare i handboll, Göteborg

– Vilka möter vi? Ukraina? Då blir det vinst. Jag tror att Alexander Isak gör ett mål och Dejan Kulusevski gör ett. 

– Jag har följt Sveriges matcher i mästerskapet, och det är så gött nu när det är publik på matcherna igen. Matchen på tisdag ser jag utomhus med några polare, om det är fint väder.


Lill Lindfors.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Lill Lindfors, 81, artist, Öland

– Jag kommer att kolla på matchen hemma på Öland med min man Anders Byström. Om Sverige får upp energin och får ordning på passningsspelet så kommer det att gå bra, jag tror att vi vinner med 2-1. Jag hoppas att Alexander Isak får göra ett mål. Jag brukar inte kolla så mycket på fotboll, men om det är bra energi, då får jag energi!


Andra Farhad.
Foto: DANIEL ROOS / BÖRSHAJEN

Andra ”Börshajen” Farhad, 28, entreprenör, Stockholm

– Jag såg faktiskt min första match mot Polen, så jag vet inte om jag vågar uttala mig. Men om jag bara går på magkänsla och hoppas på så hoppas jag så klart att Sverige vinner. Det räcker med en vinst för mig, tävlingsmänniskor tänker väl så?  

– Vi var några hemma hos mig i onsdags och hade en klassisk fotbollskväll med pizza och öl. Men på tisdag tänker vi sätta oss ute någonstans och se matchen.

Sverige vinner mot Polen med 3-2 och är nu klara för åttondelsfinal.