Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han får högsta betyg efter succématchen

Sveriges startelva i EM-premiären.
Foto: FRAN SANTIAGO - UEFA / BILDBYRÅN
Alexander Isak.
Foto: THANASSIS STAVRAKIS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

EM-premiären mot Spanien slutade 0-0.

Här är getingbetygen på de svenska landslagsspelarna.

Robin Olsen (mv) -

Bäste svensk i första halvlek av förklarliga skäl. Det var spel mot ett mål och Robin Olsen bjöd på flera fantastiska räddningar. Den som sticker ut allra mest är enhandsräddningen på Dani Olmos nick. Räddningen på Gerard Morenos nick på tilläggstid är också riktigt svettig och av hög klass. Han var matchavgörande och bäst på planen. Robin kvitterar ut max - fem getingar!

--

Mikael Lustig (UT 75) -

Kom inte alls in i matchen och hade en riktigt tuff första halvlek. Bjöd Koke på ett läge i eget straffområdet efter en misslyckad rensning. Tappar även Olmu när Olsen står för en fantastisk räddning. Spelar upp sig i andra halvlek och gör det bra defensivt på sin högerkant tillsammans med Larsson.

Victor Nilsson Lindelöf -

Får slita precis som hela svenska laget i första halvlek när Spanien trycker ner Sverige men Nilsson Lindelöf står pall. Agerar stabilt och med pondus i andra halvlek de gånger Spanien hotar det blågula försvaret.

Marcus Danielson -

Ingen bra insats i första halvlek. Danielson stod för en märklig miss i första halvlek när han missar brytningen som föranleder Moratas friläge. Spelar upp sig i andra halvlek och gör det bra tillsammans med ”Vigge” när den spanska pressen är som tuffast.

Ludwig Augustinsson -

Gör en godkänd insats och reder ut det han behöver när det ser som allra tuffast ut i första halvlek. Får tyvärr inte ut så mycket av sitt offensiva register med tanke på matchbilden.

--

Sebastian Larsson (K) -

Springer, sliter och spelar med hjärtat. Gör det bra defensivt i andra halvlek när Sverige lyckas få ut Spanien på ”Seb” och Lustigs kant. En riktigt bra arbetsinsats. Inte särskilt delaktig i det lilla Sverige hade offensivt men hade förmodligen helt andra arbetsuppgifter.

Kristoffer Olsson (UT 84) -

Underkänd i första halvlek. Kom ofta fel in i situationerna och de gånger han fick bollen så skickade han bollarna till fel adress. Spelar upp sig i andra halvlek när han, precis som hela laget, får bättre koll ihop med Ekdal på Sveriges centrala mittfält. Men generellt så finns det mycket mer att hämta av Olsson som kan betydligt bättre än det han visade upp ikväll.

Albin Ekdal -

Får kämpa rejält i första halvlek och såg inte fullt påkopplad ut när Sverige hittade igenom flera gånger centralt. Duon Ekdal-Olsson fick slita. Spelar upp sig betydligt mer i andra halvlek och efter ett par justeringar i paus får Sverige betydligt bättre ordning på det centrala mittfältet.

Emil Forsberg (UT 84) -

Lider stort av att Sverige knappt har bollen i matchen och något offensivt spel överhuvudtaget. Forsberg finner sig dock i uppgiften och gör ett heroiskt jobb defensivt när han stöttar upp både Augustinsson och firma Ekdal-Olsson centralt.

--

Marcus Berg (UT 68) -

Sliter hela första halvlek när hela laget står lågt. Jättefin passning till Isak som nästan ger Sverige ledningen. Hade ett jätteläge att ge Sverige ledningen i andra halvlek, oerhört fin framspelning av Isak, men avslutet var inte alls bra. Borde förvaltat det bättre.

Alexander Isak (UT 69) -

Fick inte mycket att jobba med men i kväll behövde han ingen hjälp för Isak löste det mesta på egen hand. Stod för den bästa svenska prestationen i första halvlek. Lurade bort Aymeric Laporte med en skottfint innan hans avslut stoppades vid mållinjen av Marcos Llorente och i stolpen. Stod för en ny världsklass-aktion efter timmen spelad när han fintar bort tre spanjorer och serverar Berg. De spanska anfallarna borde se och lära av Isak. Byttes ut i den 68 minuten mot Viktor Claesson. Ett helt obegripligt byte av Janne Andersson.

INHOPPARE:

Robin Quaison (IN 68) - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Viktor Claesson (IN 68) - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Emil Krafth (IN 75) - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jens Cajuste (IN 84) - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Pierre Bengtsson (IN 84) - Spelade för kort tid för att betygsättas.