Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

PL-klubbarna vill värva Isak

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Alexander Isak är en av sommarens hetaste spelare på övergångsmarknaden. 

Nu rapporterar engelska Metro att både Arsenal och Chelsea har svensken på önskelistan.  

Redan innan EM drog igång så tisslades och tasslades lite kring Alexander Isak, 21. Efter en säsong med 17 ligamål för Real Sociedad kopplades svensken ihop med några större klubbar. 

Nu kopplas han ihop med storklubbar på löpande band. 

Två EM-matcher in står Isak på noll gjorda mål, men han hade soloaktioner mot såväl Spanien som Slovakien som fångade världens uppmärksamhet. 

Uppgifter: Chelsea jagar Alexander Isak

Nu skriver engelska Metro att Premier Leagueklubbarna Arsenal och Chelsea har Isak högt upp på önskelistan. Chelsea, som vann Champions League tidigare under sommaren, har Thomas Tuchel som tränare och Tuchel jobbade under en period med Isak i Borussia Dortmund. 

– Alexander är en väldigt stark anfallare som kan spela felvänd och är bra i kombinationsspelet. Han gör dessutom mycket mål, så det känns väldigt bra att ha honom här, sa Tuchel då. 

Chelsea har tidigare kopplats ihop med såväl Romelu Lukaku som Erling Haaland, kanske främst den sistnämnde. Men enligt de senaste rapporterna kommer norrmannen stanna i Dortmund en säsong till – vilket ska ha fått Chelsea att titta på Isak som ett alternativ. 

Real Sociedad har köpt ut Dortmunds klausul

För den klubb som vill locka bort Isak från Dortmund kommer det dock att kosta. Spanska AS rapporterar att Real Sociedad nått en överenskommelse med Dortmund om att ta bort den återköpsklausul på 300 miljoner kronor som den tyska klubben hade på Isak. 

Därmed är Real Sociedads utköpsklausul på 700 miljoner kronor det som krävs för att få den spanska klubben att sälja honom i nuläget. 

För de vill behålla sin svenska guldklimp. 

Tidningen Mundo Deportivo rapporterar att de i stället försöker sälja brassen Willian José, som spenderade slutet på förra säsongen på lån i Wolves, detta samtidigt som klubben arbetar på att förlänga – och förbättra – det kontrakt Isak har med klubben. 


LÄS MER: Så avgörs Sveriges öde – här är alla förutsättningar 

LÄS MER: Emil Forsberg om samtalet med dottern: ”Kom hem”

LÄS MER: Slovakien rasar efter förlusten: ”Det var en tydlig hands”