Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Höjd säkerhet vid Sveriges hotell i natt

Corinthia Hotel där Sverige bor i Sankt Petersburg.
Foto: corinthia.com
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: MARCELO DEL POZO / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: DAVID RAMOS / AP TT NYHETSBYRÅN

SANKT PETERSBURG. Sverige kan säkra gruppsegern vid vinst mot Polen i kväll. Enligt TV4 hade landslaget höjd säkerhet runt spelarhotellet inatt.

Anledningen ska ha varit att man fruktat att polska supportrar skulle störa sömnen för svenska spelarna.

– Vi har vårt säkerhetsfolk på plats, de hanterar det, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

Sverige har skaffat sig ett fint utgångsläge inför kvällens avslutande gruppspelsmatch mot Polen i Sankt Petersburg. Redan åttondelsfinalsklara Sverige kan vid seger i kväll vinna gruppen och då väntar en åttondelsfinal i Glasgow mot Ukraina, Tjeckien eller Finland.

Sverige spelarhotell ligger i centrala Sankt Petersburg och under onsdagsmorgonen rapporterar TV4 att det krävts en höjd beredskap kring det svenska hotellet. Anledningen ska ha varit att man fruktat ordningsstörningar från polska supportrar under natten.

– Jag talade just med källor inom det svenska förbundet och de har sagt att det fanns en farhåga att polska fans skulle dra i gång brandlarmet på hotellet här borta. Men så har inte skett, säger Johan Fredriksson i TV4 som rapporterar från ryska Sankt Petersburg.

Skärpt säkerhet

Fredriksson fortsätter:

– Det var skärpt säkerhet runt hotellet för att undvika någon typ av bakhåll från polska fans som gjort samma sak mot Slovakiens landslag.

Landslagschefen Stefan Pettersson menar att säkerheten runt det svenska spelarhotellet i Sankt Petersburg varit bra och att man har bra beredskap.

– Säkerhetsmässigt är det bra på hotellet. Vi har vårt eget säkerhetsfolk också på plats och det hanterar de. Men det ska inte jag kommentera, säger han till SportExpressen.

”Sådant har hänt förut”

Har ni misstänkt att polska supportrar kunde störa spelarna inatt?

– Nej, misstänkt, nej. Men sådant har hänt förut i olika sammanhang att det har varit supportrar från motståndarlag som har försökt störa sömnen för spelarna. Det har jag varit med om själv i Europacupspel och det är sånt som händer. Det är klart att säkerhetsfolket vet om att sånt kan hända. Det är oavsett vilket lag som finns på plats.

Var säkerheten höjd under natten jämfört med hur det brukar vara?

– Inte som jag har märkt i alla fall. Sedan har säkerhetsfolket själva kanske haft det tänket men det får du fråga Uefa (som har hand om säkerheten) om i sådana fall. Det har varit lugnt här. Annars hade jag hört något. Det är inget nytt arbetssätt från vår sida, det är likadant för alla matcher. Vi har inte märkt av något speciellt.LÄS MER: Här är klubbarna som jagar Alexander Isak


LÄS MER: Stjärnornas lyxliv i Sverige – mångmiljonhus och privatjet