Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Coronaviruset: Ett hot mot fotbolls-EM

Risken för spridning uppgraderas av Folkhälsomyndigheten.
Sverige har kvalificerat sig för sommarens EM.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Under tisdagens uppgraderas risken för spridning i Sverige.
Foto: Steve Cho/Penta Press/Shutterstock / Steve Cho/Penta Press/Shutterstock / Copyright (c)

Coronaviruset har brutit ut i Italien och flera fotbollsmatcher har fått skjutas upp.

I sommar ska det spelas EM i stora delar av Europa – bland annat i Rom.

– Dörren till EM kommer bara att stängas om läget förvärras, säger Michele Uva, vicepresident för Uefa.

Italien har drabbats hårdast av samtliga europeiska länder när det kommer till bekräftade fall av coronaviruset. Flera Serie A-matcher har redan skjutits upp och många av ligamatcherna som ska spelas i helgen kommer att göra det bakom stängda dörrar.

I sommar ska fotbolls-EM arrangeras av hela tolv värdländer varav Italien är ett av dem. Tre gruppspelsmatcher och en kvartsfinal kommer att spelas i huvudstaden Rom, som hittills inte har drabbats av viruset.

Michele Uva, italiensk vicepresident i det europeiska fotbollsförbundet (Uefa), säger att virusutbrottet kan komma att påverka EM om läget förvärras.

– Vi är nu i ett läge där vi avvaktar. Vi bedömer land för land och fotbollen måste följa de order som kommer från de individuella nationerna, säger han.

EM 2020 spelas från 12 juni till 12 juli. Sverige spelar två gruppspelsmatcher i Dublin, Irland och en i Bilbao, Spanien.