Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uefa agerar – efter bilderna på Pogba

Foto: DARKO BANDIC / AP TT NYHETSBYRÅN

Paul Pogba tog bort den sponsrade ölflaskan under en presskonferens.

Nu agerar arrangören.

Av religiösa skäl kommer spelarna framöver få bestämma själva om de vill synas ihop med flaskorna, skriver The Telegraph.

När Cristiano Ronaldo flyttade på två Coca-Cola-flaskor under en presskonferens blev det en världsnyhet.

Läskedrycksjättens marknadsvärde uppgavs sjunka med hisnande 33 miljarder kronor efter portugisens statement där han uppmanade alla att dricka vatten i stället för Coca-Cola.

Efteråt följde flera EM-stjärnor efter.

Såväl Skottlands John McGinn som Italiens Manuel Locatelli och den ryske förbundskaptenen Stanislav Tjertjesov gjorde sig på ett eller annat sätt lustiga över situationen och använde Coca-Cola-flaskorna på podiet som rekvisita.

Något som fick Uefa att sätta ner foten.

– Uefa har påmint alla deltagande nationer om att sponsorer är en stor del av mästerskapet. Spelarna är skyldiga att följa reglerna, sa Uefas turneringsansvarige Martin Kallen enligt The Evening Standard. 

Uefa agerar – efter Pogbas flaskflytt

En annan som tog bort en flaska i protest under en presskonferens var Paul Pogba. Den franske mittfältsstjärnan, som är troende muslim, flyttade efter 1-0-segern mot Tyskland demonstrativt på en Heineken-flaska.

Pogbas tilltag har fått arrangören att tänka till och från och med nu kommer man fråga spelare och ledare innan presskonferenserna om de vill synas ihop med ölsponsorns alkoholfria produkt. Det skriver The Telegraph. 

Enligt tidningen har det europeiska fotbollsförbundet förstått skillnaden mellan att tacka nej på grund av ens personliga åsikter gällande hälsa och att tacka nej på religiösa grunder.


Laget siktar långt i slutspelet – har ytterligare nivåer