Tränaren övertygad: Alexander Isak stannar

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: XUNPLO / BILDBYRÅN

SANKT PETERSBURG. Sveriges anfallsstjärna Alexander Isak är ryktenas man.

Men enligt hans tränare i Real Sociedad ska Isak ingenstans.

– Jag är väldigt lugn, säger Imanol Alguacil till Radio Euskadi enligt Noticias De Gipuzkoa.

Alexander Isaks insats mot Spanien i EM-premiären skapade eko över hela fotbollsvärlden. I en match där Sverige var helt underlägsna lyckades anfallaren skapa två heta lägen ur ingenting. I första halvlek dribblade han bort det spanska försvarare och sköt ett skott som tog i stolpen. I andra drev han på egen hand igenom och frispelade Marcus Berg som missade mål.

I nederländsk tv hyllades svensken av den före detta stjärnanfallaren Marco van Basten.

– Alexander Isak är smidig, snabbfotad, intelligent, listig och Sveriges överlägset farligaste spelare. Han spelar gatufotboll och är ljuvlig att se, sa han i tv-kanalen NOS.

Ryktas vara högt på Arsenals önskelista

Isak har haft en succésäsong i Real Sociedad där han nätade 17 gånger i La Liga och därmed slog Zlatan Ibrahimovics rekord i den spanska ligan.

Nu ser storklubbarna ut att slåss om svenskens signatur. Hans tidigare klubb Dortmund har en återköpsklausul på runt 300 miljoner svenska kronor, enligt tyska Kicker. Nyligen har även den engelska storklubben Arsenal visat sitt intresse. The Athletic rapporterade i dagarna att Isak står högt upp på klubbens önskelista. 

Men enligt Real Sociedad tränare Imanol Alguacil kommer Isak stanna i Spanien.

– Ja, jag är väldigt lugn. Jag säger alltid att med de som är i truppen går jag till döds, och jag tvivlar inte på att han vill vara här, säger tränaren till Radio Euskadi enligt Noticias De Gipuzkoa.

Alexander Isak väntas få förtroendet i anfallet igen mot Slovakien tillsammans med Marcus Berg. Matchen i Sankt Petersburg startar 15.00 svensk tid.

LÄS MER: Stjärnornas lyxliv i Sverige – mångmiljonhus och privatjet 

GUIDE: Allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021 

LÄS MER: Senaste nyheterna från fotbolls-EM