Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV: Kaos kring ”Granen” – när Sverige tränade

Granqvist under träningen i Gelendzjik.
Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN

GELENDZJIK. Andreas Granqvist är stor i Ryssland. 

Under den svenska träningen skrek ryska supportrar hans namn - och det blev smått kaos när fansen ville ha hans autograf. 

- Det är fantastiskt att de är här och stöttar. Kanske kan de ha Sverige som andralag, säger han. 

Andras Granqvist spelade fem år i ryska FC Krasnodar och blev en omåttligt populär spelare i klubben. Men det är inte bara i staden Krasnodar som han är populär. När det svenska landslaget tränade i Gelendjik under tisdagen skrev de ryska supportrarna på läktarens hans namn och det blev smått kaos efter träningen när alla ville ha Granqvists autograf. 

"Fantastiskt att de är här och stöttar"

- Fantastiskt. Jag har varit här i fem år. Kul att många tar sig hit och hejar på oss. Gelendzjik ligger nära Krasnodar och det är fantastiskt att det har tagit sig hit. 

- Jag hade fem fantastiska år i Krasnodar. De som är här hejar på Ryssland men jag hoppas att de kanske har Sverige som andralag, säger Granqvist. 

Guidetti tillbaka 

Nu väntar stängda träningar för det svenska landslaget innan matchen mot Sydkorea den 18 juni.  Glädjande är att John Guidetti är tillbaka från sin fotskada och kör för fullt. 

- John Guidetti är igång och vi utgår från att alla 23 är friska. Man kan väl säga som så att försäsongen är över och nu ska vi in i tävlingssäsong och spetsa till det. Nu är vänskapsstuket över och vi alla ska försöka nå personbästa, säger förbundskaptenen Janne Andersson.