Sverige slipper stjärnan: "Ett hårt slag för dem"

Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Sverige ställs mot ett Spanien utan Sergio Ramos.

Det ser svenskarna som en fördel inför matchen.

– Det är ett hårt slag för dem, säger Emil Forsberg.

Spanien kommer till EM utan nyckelspelaren och lagkaptenen Sergio Ramos. Förbundskapten Luis Enrique valde att lämna Real Madrid-stjärnan hemma. 

Anledningen till petningen är Ramos skadeproblematik.

– Det har varit väldigt svårt att ta beslutet att inte ta med Ramos. Men han har inte spelat tävlingsmatcher i år. Jag meddelade honom mitt beslut i går. Jag sa att han måste tänka själviskt och försöka återhämta sig, sa Luis Enrique i maj när truppen presenterades.

Alexander Isak, som till vardags spelar i Real Sociedad, tror det är positivt för Sverige att möta ett Spanien som tvingas spela utan sin kapten och stora general.

– Ramos är en tongivande spelare med en enorm erfarenhet. Nu har han varit skadad och så, så jag vet inte hur mycket det påverkar. Men på ett sätt är det positivt för oss att han inte är med. Han bidrar mycket utöver sina fotbollsegenskaper. Sedan har de väldigt duktiga spelare utöver honom, säger Isak.

”Hårt slag för dem”

Även Emil Forsberg är inne på samma spår.

– Det är nog ett hårt slag för dem, men samtidigt har de otroligt begåvade spelare.

Isak tror att Spanien kommer bemöta det svenska laget med stor respekt.

– Jag tror Spanien kommer ha stor respekt för oss. De har spelat mot oss förut och det var inga enkla matcher mot oss. Förhoppningsvis blir det en bra match, säger anfallaren.

”Spanien är favoriter”

Isak fortsätter:

– Spanien är favoriter. Jag tror inte de nöjer sig med något annat än en seger men vi vill också ha en seger, understryker han.

Hur blir det att möta Spanien?

– Det ska bli kul. Vi har fått Spanien många gånger, i EM-kvalet, VM-kvalet och nu i mästerskapet. Det ska bli kul, man har koll på spelarna där och spelsättet. Det känns bra att jag har bra koll på det.

Forsberg:

– Vi vill ha ett bra resultat mot Spanien. Det är vårt enda fokus. Spanien är så otroligt bollskickliga, spelar bollen snabbt och är bra på små ytor. Springa utan boll i 31 grader blir jobbigt men vi är väl förberedda.