Svenska fansen: "Var rätt att peta Svensson"

Publicerad

Markus Rosenberg på topp, Ola Toivonen på mittfältet och Anders Svensson på bänken – så väljer Erik Hamrén att formera startelvan mot Ukraina. Det är helt rätt enligt läsarna på FotbollsExpressen.se.

"Helt rätt att bänka Anders Svensson", skriver läsaren Christoffer Wikmark.

Anders Svensson är den i EM-truppen som har spelat flest landskamper. Den rutinerade Elfsborgsmittfältaren gör sitt femte stora mästerskap, men årets EM får han inleda från bänken. Läsarna på FotbollsExpressen.se tycker att Erik Hamrén gör rätt som petar 35-åringen.

"Känns väntat"

" Anders Svenssons match mot Serbien fällde honom. Det blev allt för tydligt att han inte längre hänger med i det internationella tempot" skriver signaturen Filosofen.

Även läsaren Totte Eriksson tycker att det är rätt att Anders Svensson inte får spela från start.

"Det är dags att byta ut Svensson, det känns väntat."

Delade meningar om Rosenberg

Att det blir Markus Rosenberg som tar platsen på topp när Johan Elmander ännu inte är redo för spel tycker fansen däremot inte lika bra om.

- Att starta med Rosenberg i ett EM-slutspel ... Jag vet inte. Men egentligen spelar det inte någon roll, det gäller bara att Zlatan är så bra han kan vara, säger Viktor Hofberg, en supporter som FotbollsExpressen.se träffar utanför Camp Sweden.

Men det finns också fans som stöder uttagningen av Markus Rosenberg.

"Till alla som gnäller på Rosenberg . Vänta gärna tills matchen är slut och hjälp laget framåt under matchen.", skriver signaturen Kalle.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag