Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk drömchans efter skrällkrysset

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Premiärkryss mot Spanien.

Nu har Sverige allt i egna händer.

Här är de blågula förutsättningarna för att nå åttondelsfinal.

Det blev ett smått sensationellt kryss i Sevilla när Sverige försvarade sig med näbbar och klor.

Samtidigt hade man de två kanske vassaste lägena i matchen via Alexander Isak och Marcus Berg. I och med att Slovakien överraskade och slog Polen med 2-1 är gruppen videöppen inför de två avslutande matcherna.

Sverige har skapat sig ett fint läge att avancera till åttondelsfinal och har nu allt i egna händer. På fredag möter Blågult Slovakien i Sankt Petersburg, en match som redan på förhand pekades ut som en nyckelmatch.

Sverige har allt i egna händer efter krysset

Skulle Sverige vinna där samtidigt som ett revanschdrivet Spanien besegrar Polen kan Janne Anderssons landslag som sämst komma trea i gruppen, något som kan räcka till en slutspelsplats, alldeles oavsett vad som händer i Blågults avslutande match mot Polen.

Här är förutsättningarna:

Vinnaren i Sveriges grupp möter en av de bästa grupptreorna, i nuläget omöjligt att säga vilken. Tvåan i Sveriges grupp möter tvåan i gruppen som består av England, Kroatien, Tjeckien och Skottland.

Trean i Sveriges grupp ställs mot någon, just nu oklar, gruppetta.


Efter matchen fick anfallaren motta en mängd olämpliga kommentarer i sociala medier