Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svarar på Sveriges utspel: ”Vet inte...”

Marek Hamsik.
Foto: EVGENYA NOVOZHENINA / AP TT NYHETSBYRÅN
Albin Ekdal.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Albin Ekdal menade på att Milan Skriniar inte är den snabbaste försvararen - och att det kan gynna Sverige.

Slovakiens storstjärna Marek Hamsik slår nu tillbaka efter utspelet.

– Jag håller inte med, säger han

Sverige möter Slovakien på fredag i den andra gruppspelsmatchen i Sankt Petersburg efter att ha klarat oavgjort mot Spanien i EM-premiären. Albin Ekdal spelar till vardags i Sampdoria och har ställts flera gånger mot Slovakiens backstjärna Milan Skriniar från Inter. 

När SportExpressen frågade Ekdal i går om han gett sina anfallskamrater några tips inför matchen på hur man ska tackla Skriniar svarade Ekdal:

– Inte än, men jag kommer garanterat göra det med anfallarna som spelar. En otroligt duktig spelare som är stark och aggressiv. Han är målfarlig, det såg vi mot Polen. En back i yppersta världsklass och en spelare vi måste se upp med.

Har han någon svaghet?

– Han kanske inte är den absolut snabbaste.

På torsdagen höll Slovakien en digital presskonferens där Marek Hamsik medverkade och han slår tillbaka mot Ekdals ord om Skriniar inför mötet med Sverige.

– Jag håller inte med om att han inte är snabb. Milan är ganska snabb för att vara mittback, han kan läsa matcherna väldigt bra och har en bra teknik. 

– Jag ser inga problem där. Jag tycker att Skriniar är en av de bästa mittbackarna i världen, jag vet inte vad jag ska säga mer om det.

Marek Hamsik om att möta Sverige

Hamsik har även respekt för det svenska laget.

– Jag har spenderat fantastiska tre månader i Sverige och har fått chansen att lära känna deras kultur. Sverige är en tuff motståndare, även fysiskt och gör livet surt för en på planen.

Räcker det att spela lika bra mot Polen för att ta poäng mot Sverige?

– Det är svårt att säga. Vi visade mot Polen att vi gjorde en bra match och vi ska försöka göra samma prestation, vi måste gå framåt tillsammans som ett lag. Vi spelade en bra match men många spelare slet med kramp. Vi måste försöka göra en bra match.

Hamsik passade även på att kommentera att Dejan Kulusevski är tillbaka för Sverige.

– Kulusevski är en fantastisk spelare och han har gjort det fantastiskt i Serie A. Det är en tillgång till laget, säger slovakiska storstjärnan.

– Det är väldigt typiskt för Sverige att ha bra kämparglöd och fysiskt väldigt duktiga och i bra form. Det blir en svår match.

LÄS MER: Kulusevski tillbaka i träning – aktuell för spel mot Slovakien

LÄS MER: Stjärnornas lyxliv i Sverige – mångmiljonhus och privatjet 

LÄS MER: Platsen som format Janne Andersson 

LÄS MER: Senaste nyheterna från fotbolls-EM