Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svanberg kopplas nu ihop med jätteklubbar

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Han spelade inte en sekund i EM.

Mattias Svanberg, 22, verkar vara stekhet ändå.

Bologna vill ha 200 miljoner kronor för mittfältaren – som kopplas ihop med Juventus, Inter, Milan, Atalanta och Napoli, skriver Corriere di Bologna.

Den svenske mittfältstalangen drabbades av covid-19 precis innan mästerskapet och missade därmed inledningen.

Sen anslöt han återigen till truppen, men när EM summerades för svensk del kunde den förre MFF-talangen konstatera att det inte blev någon speltid under mästerskapsdebuten.

Svanberg har de senaste säsongerna imponerat i Bologna och nu skriver lokaltidningen Corriere di Bologna att Serie A-klubben står inför två alternativ den här sommaren. Antingen förlänger de med svensken, vars kontrakt går ut sommaren 2023, eller så säljer de honom till en större klubb.

Svanberg kopplas ihop med jätteklubbar

Tidningen skriver att klubben gjorde ett försök att skriva under ett nytt avtal med Svanberg redan i mars, men att spelarens team då bestämde sig för att avvakta till efter sommarens EM.

Samtidigt skriver Corriere di Bologna att stora italienska pjäser följer Mattias Svanberg och att i princip alla topplag i Italien är intresserade. Såväl Juventus som Inter, Milan och Atalanta pekas ut, liksom Napoli.

Enligt tidningen vill Bologna ha minst 200 miljoner kronor för Svanberg, som trots sin ringa ålder redan har noterats för 82 matcher i den italienska ligan. Där har han stått för sex mål och fem målgivande passningar.

Supportersajten Sempre Milan pekar ut Svanberg som en bra värvning med argumentet att Bologna, liksom Milan, spelar med en 4-2-3-1-uppställning.


Ludwig Augustinsson springer på toaletten