Polisen drar vapen under kravallerna.
Polisen drar vapen under kravallerna.

Supportrar drabbade samman i Warszawa

Publicerad

Våldsamma sammandrabbningar bröt ut mellan ryska och polska fotbollssupportrar inför EM-matchen i Warszawa.

Flera personer uppges ha skadats.

Polisen använde tårgas och vattenkanoner för att skingra bråkmakarna.

Polen var under rysk ockupation i över ett århundrade, och rivaliteten mellan de båda länderna är stor, uppger BBC.

När tusentals ryska supportrar marscherade för att uppmärksamma sin nationaldag på tisdagen bröt det ut bråk mellan ryska och polska fans.

Tv-bilder visar supportrar som flyr undan exploderande fyrverkeripjäser. Flera personer ligger skadade och blödande på marken. En av dem verkar vara svårt skadad, uppger Sky News.

Flera till sjukhus

Flera personer uppges ha skadats.

Den ryska tv-kanalen RT uppger att minst tre personer har fått huvudskador, och förts till sjukhus. En av de skadade ska vara polack. Det finns även obekräftade uppgifter om att en rysk supporter har dött. 56 personer har gripits, enligt tv-kanalen.

Enligt Sky News har tio personer skadats.

Använde vattenkanoner

Polisen har cirka 6 000 man i tjänst för att hålla isär de rivaliserade fansen. Tungt beväpnad kravallpolis använde tårgas, gummikulor och vattenkanoner för att skingra bråkmakarna.

Enligt The Telegraph ska supportrar ha kastat sten mot polisen.

50 maskerade polska fans uppges även ha attackerat ryska supportrar på ett kafé i Warszawa, uppger den ryska nyhetsbyrån Interfax.

Ryska och polska fans ska också ha kastat sten på varandra vid arenan.

Många polacker ser nationaldagsmarschen som en provokation och anser att myndigheterna inte borde ha utfärdat något tillstånd.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag