Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sundhage till attack mot Hope Solo: ”Oförskämt”

Pia Sundhage. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Julie Ertz och Alyssa Naeher på den amerikanska pressträffen.Foto: TOMAS PETTERSSON
Hope Solo. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

RENNES/REIMS. Hope Solo kritiserar USA:s förbundskapten Jill Ellis inför VM. 

Något som får Pia Sundhage, före detta förbundskapten för både USA och Sverige, att reagera hårt.

– Det är oförskämt av Hope Solo, inget annat, säger Sundhage. 

Samtidigt vägrar de amerikanska stjärnorna att kommentera Hope Solos utspel.

Inför USA:s VM-premiär har den före detta landslagsmålvakten Hope Solo gått ut och sågat lagets förbundskapten Jill Ellis. 

Det är i en podd av BBC som Hope Solo svingar mot Ellis, och där säger hon bland annat att:

– Jill är inte den ledaren jag vill att hon ska vara. Hon förlitar sig väldigt mycket på sina assisterande tränare och faller under press. Hon pallar inte trycket, säger Solo och menar att Ellis inte vågade ta upp det som var dåligt i spelet. 

Solo fortsätter:

– Hon slutade att visa mål som vi hade släppt in, för att hon inte ville sänka spelares självförtroende. Hon ville inte att vi skulle lära oss av våra misstag. 

Hope Solos vassa kritik av Jill Ellis får den före detta amerikanska och svenska förbundskaptenen att gå till hård motattack.

– Det är oförskämt av Hope Solo. Jill Ellis gjorde mig bra som coach, hon var min assisterande i USA, säger Pia Sundhage som under söndagen besökte det svenska landslagets träning i Rennes för att på tisdag se premiärmatchen mot Chile. 

”Har varit oenig”

Hope Solo säger vidare i podden att ”det inte spelar någon roll vem som tränar USA, spelarna håller så hög kvalitet ändå”. 

– Jag har suttit i många diskussioner med Solo, jag har varit enig med henne, jag har varit oenig med henne. Hon har haft bra argument ibland. Men det här är bara oförskämt av Hope, ingenting annat, säger Pia Sundhage. 

Samtidigt som Pia Sundhage dök upp på Sveriges träning i Rennes hade två spelare ur det amerikanska VM-laget pressträff i Reims; mittfältaren Julie Ertz och målvakten Alyssa Naeher. 

Inte oväntat dök upp det direkt upp frågor om Hope Solos uppmärksammade attack på Jill Ellis. 

Julie Ertz och Alyssa NaeherFoto: TOMAS PETTERSSON

Men spelarna var kortfattade i sina svar.

– Jag har inte varit ute på social medier sedan jag satte mig på planet från New York, så jag har ärligt talat ingen aning om vad det där handlar om, säger Alyssa Naeher. 

Amerikanska stjärnan: ”Har ingen aning”

– Jag kan bara instämma. Vi har skapat en bubbla som vi lever inne i nu. Så vi vet inte något om vad som sker utanför den, säger Julie Ertz.

Senare under samma pressträff dyker Hope Solos namn upp igen. Den här gången efter att Solo beskrivit sin efterträdare i målet, Alyssa Naeher, för att ha ”bra fysik - men saknar självförtroende”.

– Eh, jag mår bra och känner mig trygg. Mina lagkamrater gör att jag mår bra varje dag. Och jag hoppas att den känslan bara kommer att växa, svarar en synbart besvärad Naeher.

USA och Sverige spelar i samma grupp i VM och möts i den sista omgången. 

 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2019: Sveriges matcher och tv-tider 

LÄS MER: Här är Sveriges trupp till fotbolls-VM