Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Straffet för kalsong- kuppen: 880 000 kr

Dyr reklam för Bendtner.

Först visade han kalsongerna – nu får han öppna plånboken.

Uefa har dömt Nicklas Bendtner att betala över 880 000 kronor i böter för att ha visat upp sponsrade kalsonger under ett målfirande.

Dessutom fick dansken en matchs avstängning, bekräftar organisationen.

– Vi ska överklaga beslutet, säger Bendtner till danska TV2. 

När Nicklas Bendtner gjorde 2-2 mot Portugal i gruppspelet firade han på ett okonventionellt vis. Han drog ner sina shorts – och visade upp sina kalsonger.

Kalsongerna bar loggan för "Paddy Power", ett irländskt spelbolag. Därför blev firandet ett fall för Uefa, som förbjuder spelare från att ha sponsorer på sina matchställ.

Dryga böter

Nu har Uefa kommit med sin dom. Arsenal-spelaren – som förra säsongen blev utlånad till Sunderland – döms till 100 000 euro i böter, alltså cirka 880 000 kronor. Dessutom ingår även en matchs avstängning i domen.

"Ska överklaga"

Bendtner tänker dock inte ge upp utan en kamp.

– Vi tänker överklaga beslutet och se vad som händer, säger 24-åringen till danska TV2.

"Djupt cyniskt"

Även Paddy Power var upprörda över domen.

"Det här är ett hysteriskt och djupt cyniskt drag av Uefa, dikterat av ren kommersialism och det är ett mycket större straff än böterna som Uefa delat ut för betydligt värre förseelser", skriver företaget på sin hemsida. 

Bendtners böter kan jämföras med notan på cirka 118 000 kronor som Uefa skickade till kroatiska fotbollsförbundet efter att nationens supportrar riktat rasistiska ramsor mot Italiens Mario Balotelli. 

Ferdinand rasande

Diskrepansen gjorde Bendtners Premier League-kollega Rio Ferdinand rasande. 

"Uefa, är ni på allvar??? 80 000 euro i böter för Bendtner för underklädesreklam... alla rasistböter kommer inte upp i det om man lägger ihop dem?!", skrev Ferdinand på Twitter.

I TV4:s EM-studio rasade även Henrik Larsson och Bojan Djordjic mot Uefa.

– Det är helt horribelt. Där sätter Uefa standarden och visar vad de prioriterar. De måste rannsaka sig själva, säger Larsson.

– Avgå Uefa! Vilka neandertalare de är. Hur gamla är de egentligen, de som bestämmer, säger Djordjic.