Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnornas lyxliv i Sverige – mångmiljonhus och privatjet

Maja och Victor Nilsson Lindelöf.
Foto: BACKGRID UK/IBL
Emil och Shanga Forsberg.
Foto: IMAGO/IBL
Emil Forsbergs hus i Sundsvall.
Marcus Bergs hus i Långedrag.
Foto: MARKUS WULCAN

Sveriges EM-stjärnor har tillsammans spelat in hundratals miljoner kronor - och många av spelarna har valt att investera sina pengar på hemmaplan. 

De svenska landslagsstjärnorna är väldigt måna om att vara mycket i Sverige och många har investerat i fastigheter i sina respektive hemstäder. 

– För många av oss är det skönt att veta att man har något att komma hem till, säger Emil Forsberg, vars lyxvilla på Alnön utanför Sundsvall värderas till någonstans mellan 30 och 40 miljoner kronor. 

De svenska landslagstjärnorna laddar för fullt inför det kommande EM-slutspelet och EM-premiären mot Spanien på måndag.

Många av spelarna kommer från succésäsonger med sina respektive klubblag såsom Dejan Kulusevski som vann Italienska cupen med Juventus, Alexander Isak som öste in mål med Real Sociedad, Emil Forsberg som var tongivande i RB Leipzig som gick till kvartsfinal i Champions League och kom tvåa i Bundesliga. Victor Nilsson-Lindelöf hade också en fin säsong med Manchester United medan Filip Helander gjorde stor succé med Glasgow Rangers där han vann ligan. 

Nu väntar ett EM-slutspel för stjärnorna i Blågult innan de får lite semester innan ligaspelet sätter i gång. Vissa får ledigt längre än andra beroende på när Europa- och ligaspelet sätter i gång samt hur långt Sverige går i turneringen. Många av de svenska landslagsstjärnorna väljer att semestra på dyra lyxorter och inte sällan går semestern med familjen, både på vintern och somrarna, till ställen som Dubai, Maldiverna och Marbella.

De svenska spelarna har tjänat hundratals miljoner tillsammans och det är främst ett par spelare där lönecheckarna sticker ut lite extra för tillfället. 

Tjänar en miljon i veckan 

När Victor Nilsson-Lindelöf förlängde sitt kontrakt med Manchester United fick han enligt uppgifter i England en lön på cirka en miljon kronor i veckan. Emil Forsberg har tidigare tjänat 40 miljoner kronor per år i Leipzig och förlängde också nyligen sitt kontrakt med klubben till och med 2024. Samtidigt har Marcus Danielson skrivit på ett kontrakt som skulle ge honom 70 miljoner netto över två år i kinesiska Dalian, men där flera fotbollsklubbar i Kina har meddelat att de kommer ske stora lönesänkningar.

Alexander Isak har också tjänat stora pengar i både Dortmund och Real Sociedad medan spelare som Albin Ekdal, Viktor Claesson, Kristoffer Olsson och Robin Quaison också drar in tiotals miljoner per år i lön från sina respektive klubbar. Många av spelarna unnar sig också en rad lyxiga inköp såsom klockor, resor och dyra bilar bland mycket annat. 

Lennart Ekdal, tidigare programledare på TV4, har tidigare berättat om att hans son Albin Ekdal fått upp ett intresse för att samla på dyra klockor och att det var Lennarts vän, TV4-profilen och programledaren för Nyhetsmorgon, Steffo Törnquist som gjorde så att Albins intresse för klockor väcktes. 

Privatjet för 300 000 kronor

Samtidigt unnar sig flera av landslagets stjärnspelare bekvämligheter såsom resor med privatjet hem till Sverige. Emil Forsberg brukar ta RB Leipzigs egen Learjet till Sundsvall och Midlanda, när han ska åka hem och semestra. En rutt som går loss på nästan 300 000 kronor tur och retur med privatjet. Detsamma gör Victor Nilsson Lindelöf när han ska åka hemifrån Manchester till Västerås, där han och frun Maja har en lägenhet och även bygger ett nytt hus, eller när de åker till Stockholm där de har en våning i Lärkstaden nära Östermalm. 

– Det är perfekt för oss att ha lägenhet i Stockholm där vi trivs väldigt bra och det är bra flygförbindelser till Manchester och det är nära till Västerås, har Nilsson Lindelöf tidigare sagt till SportExpressen. 

Gemensamt för de flesta av landslaget stjärnor är också att de har investerat i fastigheter runtom i Sverige, och framför allt i Stockholm. 

Sålde och köpte på Sveriges dyraste gata

Victor Nilsson Lindelöf har alltså köpt en lägenhet i Lärkstaden. Våningen som paret Nilsson-Lindelöf köpte gick loss på över tio miljoner kronor. Marcus Danielson och Viktor Claesson är två av spelarna som investerat i lägenheter i Vasastaden i Stockholm medan Kristoffer Nordfeldt nyligen sålde sitt hus i Bromma och köpte ett nytt hus i samma område. Huset Nordfeldt sålde låg på Gärvlingsgatan som kallas ”Sveriges dyraste” och där snittpriset på ett hus på gatan ligger på 14 060 000 kronor. 

Paret Nilsson-Lindelöf har också köpt ett stort gammalt hus i Västerås som de nu renoverar så det blir i toppskick. Huset kommer att ha både pool och ett gästhus och Maja Lindelöf har på sin Instagram skrivit att hon döpt husprojektet till Villa Villekulla. 

Två hus som sticker ut 

Men alla lyxhus och fastigheter till trots, det är två hus som sticker ut bland landslagsstjärnornas köp. Marcus Bergs villa i Långedrag som gick loss på 34,1 miljoner kronor och Emil Forsbergs lyxbygge på Alnön, som går under smeknamnet ”Norrlands Hawaii”, och värderas till någonstans mellan 30 och 40 miljoner kronor. Forsberg och hans fru Shanga köpte 2016 ett hus på Alnön för 3,6 miljoner och rev det dåvarande huset där för att bygga ett större, mer modernt och lyxigt. Huset har havsutsikt, pool, gym, bastu är på närmare 250 kvadratmeter. Forsberg och hans fru är i huset så ofta de har möjlighet. 

Marcus Bergs hus i Långedrag
Foto: MARKUS WULCAN

– Jag tycker det är skönt att komma hem och veta att man har något eget att gå till och vara själv och koppla av. Jag menar, oftast när man flyttar utomlands direkt har man ingenting att komma hem till och då bor man hos föräldrarna och det blir jobbigt i längden, även för dem så klart, säger Forsberg. 

Han fortsätter: 

– Allt finns där. Gym, bastu och pool. Utan att skryta är det nog Sundsvalls dyraste hus. Jag vill inte kalla det investering, för pengarna lär jag aldrig få tillbaka på det. Men vi har valt att lägga pengarna på det då vi får ett hus där vi kan bo länge och det kommer bli grymt bra.

Emil Forsbergs hus i Sundsvall

”Granen” har både en Ferrari och en Porsche

Emil Forsberg har inte bara lagt sina pengar på husbygge. Han har tidigare berättat att han år 2017 köpt en Ferrari Italia till sin agent Hasan Cetinkaya som tack för att Cetinkaya förlängde mittfältarens kontrakt i Leipzig. Och lyxbilar är något som landslagsspelarna också unnar sig själva. 

Mikael Lustig kör till exempel en Range Rover sport, medan Andreas Granqvist har en Ferrari 488 av 2018-års modell och även en Porsche Taycan Turbo från 2020. Sebastian Larsson kör en BMW X5 från 2020 och en Volvo XC90 här hemma i Sverige. 


Bilarna som några av EM-stjärnorna kör

Mikael Lustig

Range Rover Sport P400E PHEV. Årsmodell: 2020 


Andreas Granqvist

Porsche Taycan Turbo. Årsmodell: 2020 

Ferrari 488. Årsmodell: 2018 


Sebastian Larsson

BMW X5 XDrive45e. Årsmodell: 2020 

Volvo XC90 D5 AWD. Årsmodell: 2018HUSEN SOM STICKER UT

Marcus Bergs husköp i Långedrag

När: Köptes 2019 

Pris: 34,1 miljoner 

Värdering: Cirka 30-40 miljoner kronor


 Den 16 september i år slog Marcus och hans hustru Josefine till och köpte en 257 kvadratmeter stor villa i Västra Frölunda. Fastigheten ligger strax norr om Långedrag och Göteborgs skärgård och inloppet in mot staden. Priset landade på 34 100 000 kronor 


Emil Forsbergs hus på Alnön

När: Köptes 2016 

Pris: 3,6 miljoner kronor 

Värdering: Cirka 30-40 miljoner kronor


I oktober 2016 köpte Emil Forsberg och hans hustru Shanga  huset i den sydligaste delen av Alnön öster om Sundsvall och med Bottniska viken utanför. Alnön brukar kallas ”Norrlands Hawaii”. Priset var 3 600 000 kronor. I dag är huset rivet. I stället har man uppfört en stor villa i två våningar i puts och träpanel. Det handlar om knappt 250 kvadratmeter med alla bekvämligheter samt ett gym.