SEGERVISSA ENGELSMÄN. Joleon Lescott firar tillsammans med Glen Johnson, Steven Gerrard, James Milner och John Terry efter målet mot Frankrike. Foto: Scott Heavy
SEGERVISSA ENGELSMÄN. Joleon Lescott firar tillsammans med Glen Johnson, Steven Gerrard, James Milner och John Terry efter målet mot Frankrike. Foto: Scott Heavy

Stjärnans psykning - dömer ut Sverige

Publicerad

DONETSK. Här är Englands psykning mot Sverige.

Efter 1-1 mot Frankrike räknar de med en enklare match och seger mot Sverige.

- Det är en match vi borde vinna, säger Steven Gerrard.

Det är självsäkra engelsmän som förbereder sig för matchen mot Sverige efter att ha fått 1-1 mot Frankrike. När SPORT-Expressen frågar Steven Gerrard om Sveriges ödesmatch efter slutsignalen är han segerviss.

- Jag vill inte vara respekt­lös, men Frankrike är favoriterna i gruppen, för alla lag. Svenskarna är svåra för oss. Vi har inte slagit dem på lång tid i en tävlingsmatch, och kommer visa dem respekt, men med all respekt, det är en match vi borde vinna.

Kompakt Englandsförsvar

England spelade mycket defensivt och kompakt. De försvarade med nio man ibland djupt på sin egen planhalva.

Gerrard tror inte att Sveriges lagkapten Zlatan Ibrahimovic har mycket att hämta mot England.

- Vi var omöjliga att komma igenom. Vi försvarade oss på tre linjer som inte gick att komma igenom. Frankrike har spelare av yttersta världsklass, Benzema och Nasri, och om du frågar dem nu så kommer de säga att England var väldigt bra utan boll.

Mittfältaren Scott Parker instämmer.

- Vi ska analysera det här, sedan tar vi Sverige.

"Var den svåraste matchen"

Målskytten Joleon Lescott är också segerviss. Sverige är en enklare motståndare än Frankrike.

- Vi räknar alltid med seger. På papperet var det här den svåraste matchen.

Manchester City-stjärnan nickade in Englands ledningsmål på ett pass av Steven Gerrard efter en halvtimme. Samir Nasri kunde dock kvittera med ett snyggt skott i slutet av första halvlek.

Lescott tror att fasta situationer kan bli ett vasst vapen även mot Sverige.

- Man får alltid sådana fantastiska pass av Stevie och det var bara att trycka in den.

Jagar revansch

De svenska spelarna var besvikna efter förlusten mot Ukraina och jagar nu revansch mot England.

- Det enda som räknas nu är vinst mot England och det är självklart att vi kommer att gå för det. Vi ska bara köra på nu och gå för seger där. Vi kan vända på det här, säger Mikael Lustig.

- Vi får vara besvikna nu och sedan blicka framåt ordentligt mot England. Det är mycket kvar, säger Andreas Granqvist.

Även Kim Källström är övertygad om att Sverige kan ta sig vidare trots mardrömsstarten.

- Självklart är vi i ett tuffare läge nu, än vad vi var inför matchen, men vi får ta nästa match och vinna den.

Sebastian Larsson:

- Vi vet vad vi måste göra, vi måste gå ut och vinna - vilket vi är kapabla att göra.

- Men vi måste spela mycket bättre än i dag, jag hoppas att vi gör det. De är säkert nöjda med sin poäng i dag, vi är besvikna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag