Stjärnan slår tillbaka – efter massiva kritiken

Foto: NICK POTTS / STELLA PICTURES / PA
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Foto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA

Englands Jack Grealish fick aldrig ta någon straff i EM-finalen. 

Det ville han däremot göra.

”Jag sade att jag ville ta en!!!!”, skriver han på Twitter

England har en taskig straffstatistik. Historien upprepade sig under söndagskvällen när man föll mot Italien i straffläggningen av EM-finalen. 

Efter att Italiens målvakt Gianluigi Donnarumma räddat Jadon Sanchos straff så var 19-årige Bukayo Saka piskad att sätta sin straff för att England inte skulle förlora. 

Han missade och blev stor syndabock för England. Efter Englands strafförlust så har kritiken mot förbundskaptenen Gareth Southgate duggat tätt. Många menar att han borde valt andra straffskyttar än de två ynglingarna Jadon Sancho och Bukayo Saka som båda missade sina straffar. 

Kritiken mot förbundskaptenen 

TV4-experten Hasse Backe var kritiskt till att förbundskaptenen Southgate lät Bukayo Saka ta den avgörande straffen. 

– Jag kan inte låta bli att undra när man skickar fram en spelare som Saka, säger han i sändningen. 

Den tidigare landslagsspelaren Alan Shearer kritiserade också att Marcus Rashford och Jadon Sancho fick ta var sin straff efter, trots att de varit så kort stund på planen. 

– Det är mycket begärt att sätta två spelare på planen i några minuter och be dem slå straffar. Det är en stor press när de inte har rört bollen, säger Shearer i BBC och fortsätter: 

– Man måste komma rätt mentalt och de har knappt rört bollen på ett par timmar.

Grealish ville ta en straff

Aston Villa-spelaren Jack Grealish, 25, fick aldrig lägga någon straff utan fick på håll se sin lagkamrat Saka missa den avgörande straffen. I ett svar på ett inlägg från den engelska tv-kanalen Sky Sports News så skriver han: 

”Jag sade att jag ville ta en!!!! Chefen har tagit så många bra beslut under den här turneringen och det gjorde han även i kväll. Men kom inte här och säg att jag inte ville ta en straff när jag sade att ville det”, skriver han på Twitter.

https://twitter.com/JackGrealish/status/1414522271859888132