Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnan rörd efter det massiva stödet

Väggmålningen av Marcus Rashford
Foto: DANNY LAWSON / STELLA PICTURES / PA
Hundratals personer manifesterade sitt stöd till Rashford på tisdagskvällen.
Foto: JON SUPER / AP TT NYHETSBYRÅN
Marcus Rashford missade en straff mot Italien i EM-finalen.
Foto: FRANK AUGSTEIN / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Då: vandaliserad – nu: fylld med kärlek.

En fin vändning för Marcus Rashfords väggmålning i Withington, Manchester. 

På tisdagen samlades ett hundratal människor vid platsen, rapporterar BBC

Marcus Rashford var en av de tre som missade sin straff i Englands EM-finalförlust mot Italien. Efteråt fick straffsumparna, Bukayo Saka, Jadon Sancho och Marcus Rashford, fått rasistiska påhopp på sociala medier. Något som många profiler har fördömt.

Som om inte det var nog så har Marcus Rashfords väggmålning vandaliserats. Målningen ligger i Withington, staden där Rashford växte upp, drygt 6 kilometer utanför Manchester.

Borgmästarens meddelande

På väggmålningen som föreställer Manchester United-stjärnan så har rasistiska glåpord klottrats. Under måndagen så täcktes hatet över – med kärlek. 

Under tisdagen så bestämde sig hundratals ur lokalinvånarna att ge sig ut på gatan utanför väggmålningen och visa sitt stöd. 

En som inte var på plats fysiskt, men som ändå visade sitt stöd var Manchesters borgmästare Andy Burnham. Ett meddelande från honom lästes upp under aktionen. 

En markering mot rasism 

Klockan 19:00 hade personerna samlats vid målningen i Withington och de rapporterades att var runt 700 stycken. Det hela var en aktion mot rasism och en protest mot det Rashford fått utstå. Personerna som samlats gick gemensamt ned på knä för att stå upp för allas lika värde, oavsett hudfärg.  

Marcus Rashford själv har visat tacksamhet på Twitter. ”Överväldigad, tacksam. Jag finner inga ord”, skriver han.   


https://twitter.com/MarcusRashford/status/1414672590468227074?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1415024091535400965%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.aftonbladet.se%2Fsportbladet%2Ffotboll%2Fa%2F8Bqy8E%2Fantirasistisk-demonstration-vid-rashfords-vaggmalning