Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Spanska krislösningen – efter coronakaoset

Kepa Arrizabalaga
Foto: NICK POTTS / STELLA PICTURES / PA
Brais Mendez.
Foto: JOAN VALLS/URBANANDSPORT/NURPHOTO/SH / JOAN VALLS/URBANANDSPORT/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHU
Raul Albiol.
Foto: MICHAEL SOHN / AP TT NYHETSBYRÅN

Spanien krishanterar efter att Sergio Busquets testat positivt för covid-19. 

Den spanska förbundskaptenen Luis Enrique har kallat upp sex spelare som ska utgöra en reservgrupp att plocka ifrån om fler spelare insjuknar.  

På tisdagen anländer det svenska landslaget till sin bas i Göteborg, för att i lugn och ro förbereda sig inför EM-premiären mot Spanien på måndag. 

Ett Spanien som har allt annat än lugn och ro. Lagkaptenen Sergio Busquets testade i helgen positivt för coronaviruset och riskerar nu att missa hela EM. Till följd av detta tvingas Spanien i kväll spela sitt U21-landslag i genrepet mot Litauen då hela landslaget är försatt i karantän och ska akutvaccineras. 

Spaniens krislöning – reservgrupp som tränar själv

Samtidigt som detta händer försöker förbundskaptenen Luis Enrique krishantera så gott han kan. I det fall att fler spelare insjuknar så har Luis Enrique nu kallat upp totalt sex spelare som ska träna och leva i en ”parallell bubbla” som Marca uttrycker det. Tanken är att de här spelarna ska förbereda sig så gott de kan och leva som att de vore EM-klara, allt för att Spanien ska ha ett så slagkraftigt lag till premiären som möjligt. 

De sex spelare som utgör reservgruppen är Chelseamålvakten Kepa Arrizabalaga, Raúl Albiol (Villarreal), Rodrigo Moreno (Leeds United), Pablo Fornals (West Ham United), Carlos Soler (Valencia CF) och Brais Méndez (RC Celta).

Så säger reglerna på EM

Enligt reglerna för EM får ett landslag byta ut alla spelare fram till första matchen, men om en spelare stryks för sjukdom eller skada får denne sedan inte tas tillbaka in i truppen. 

För att matchen ska bli av måste ett lag ha minst 13 spelare, varav en målvakt, tillgängliga för spel på matchdagen.