Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Slovakiens ilska: ”Jag är oerhört besviken”

Foto: MAXIM SHEMETOV / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

SANKT PETERSBURG/STOCKHOLM. Sverige fick straff men det fick inte Slovakien.

Efter Sveriges 1-0-seger var motståndarna rasande på det mesta.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag är full av känslor nu, säger mittfältaren Lukáš Haraslín.

– Jag tycker inte alls att det är straff, säger målvakten Martin Dúbravka.

Efter svenskt tryck under den andra halvleken mot Slovakien spräcktes till sist målnollan.

Robin Quaison blev fälld av den slovakiske målvakten Martin Dúbravka och Emil Forsberg gjorde matchens enda mål från straffpunkten i den 77:e minuten.

Men det kunde också ha blivit en slovakisk straff alldeles i slutet av tilläggstiden. Bollen tog på Sebastian Larssons arm i straffområdet och efter en kort VAR-kontroll lät domaren spelet gå vidare.

Ilska i Slovakien efter matchen

Det får den slovakiske mittfältaren Lukáš Haraslín att rasa efter matchen.

– Vi förtjänade mycket mer. Vi förtjänade inte att förlora i dag. Vi var det bättre laget, vi var bättre med bollen. Sverige skapade några chanser, men gjorde inga mål och dessvärre gjorde de ett mål på straff och enligt mig var det inte straff. Men domaren blåste ändå och jag vet inte vad jag ska säga om det, säger Haraslín.

Haraslín fortsätter:

– På slutet var det en likadan situation, det var hands, det var en tydlig hands, men de bestämde sig för att inte blåsa straff. Det är upp till dem. Jag vet inte vad jag ska säga, jag är full av känslor nu. Jag är oerhört besviken över att vi inte fick minst en poäng för vi var det bättre laget.

Janne Andersson: ”Jag hann inte uppfatta”

Även målvakten Martin Dúbravka var arg över straffen som Sverige fick.

– Jag tycker inte alls att det är straff. Bollen är utspelad till inspark när han springer in i mig. Situationen är förbi, säger han.

Slovakiens förbundskapten Stefan Tarkovic och försvararen Peter Pekarik ville inte säga lika mycket om straffarna.

– Jag tänker inte kommentera domarnas insats, säger Tarkovic.

– Du ska fråga domaren om det, inte mig, men de sa att det inte var straff för att handen var så nära kroppen, säger Stefan Tarkovic och fortsätter:

– Det blev bara ett mål i den här matchen och det var de som gjorde det. Det är klart att vi ville ha mer, men nu har vi Spanien kvar och allt i våra egna händer.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson hängde inte med på vad som hände i den sista situationen där Slovakien ville ha straff.

– Jag han inte uppfatta varför han tog VAR-checken. Jag hoppades väl att det var något jag hade missat. Det är alltid så i slutet och vi borde ha avgjort innan. Man kan inte påverka så mycket från sidan, men man är stressad, säger Andersson.

Emil Forsberg:

– Jag vet inte om det var straff. Vi fick straff och vi vann med 1-0, det är inte mer än det.