Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

England buas ut av fansen på Wembley

Foto: LAURENCE GRIFFITHS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/SHUTTERSTOCK / KIERAN MCMANUS/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Skottland tog en skrällpoäng mot England.

Matchen på Wembley blev mållös trots stora chanser att avgöra för båda lagen.

Skottland firade poängen samtidigt som Englands spelare buades ut.

– Det var inte vår bästa prestation men det är en poäng närmare avancemang, säger Harry Kane till ITV. 

Senast det hände i EM var 1996 men 25 år senare var det äntligen dags för ett nytt rivalmöte mellan England och Skottland. Och de som hade tippat på en enkel seger för England på Wembley fick äta upp sina tips.

Lagen gjorde upp i en intensiv match och England var nära att ta ledningen när John Stones hoppade upp helt ensam på en hörna och nickade i stolpen.

Men Skottland var inte ofarligt.

Jordan Pickford tvingades till en jätteräddning när han kastade sig och stoppade Stephen O'Donnells avslut och båda lagen gick till pausvila utan mål.

Skottland tog poäng mot England

I mitten av den andra halvleken var det nära att domaren hann skriva in 1-0 till Skottland i sitt protokoll. Lyndon Dykes nickade mot mål på en hörna men i sista stund dök Englands högerback Reece James upp och nickade undan bollen.

Båda lagen hade chanser att avgöra men EM:s andra 0-0-match efter Spanien-Sverige var ett faktum efter 90 minuter. 

Både skotska spelare och publik firade skrällpoängen rejält efter matchen. Samtidigt rapporterade bland annat BBC och The Times om att Englands spelare buades ut på arenan.

– Det var ett rättvist resultat. Skottland spelade bra och försvarade sig bra. Det var inte vår bästa prestation men det är en poäng närmare avancemang och det är vårt stora mål. Vi måste bara återhämta oss och se fram emot nästa match, säger Englands lagkapten Harry Kane till ITV efter matchen.

Harry Kane blev utbytt

Kane blev utbytt med en dryg kvart kvar av matchen.

– Det är en del av sporten. Tränaren kände att det var rätt beslut och då måste man acceptera det. Det är vad det är, säger han.

England har nu fyra poäng i EM:s grupp D och Skottland har en poäng. På tisdag avslutas gruppspelet för lagen när England möter Tjeckien och Skottland möter Kroatien.