Serie A-spelare kidnappad i Nigeria

Publicerad

Serie A-spelaren Christian Obodo, 28, kidnappades på lördagsmorgonen hemma i Nigeria.

Obodo, som den här säsongen varit utlånad från Udinese till Lecce, var i sitt hemland på semester.

Kidnapparna kräver 1,3 miljoner kronor för att familjen ska få tillbaka Obodo.

Under lördagen släppte Udinese ett meddelande på sin hemsida om kidnappningen av Christian Obodo. 

28-åringen togs av beväpnade män på morgonen utanför Warri i södra Nigeria. Obodos släktingar berättade för nyhetsbyrån ANSA att man har hört av förövarna. 

Lösensumman som krävs ligger på 1,3 miljoner kronor, hävdar Obodos bror Kenneth – som också är fotbollsspelare. 

Kenneth Obodo säger att hans bror inte är i fara, men att familjen är orolig efter att ha kommit fram till att de bara har knappt 900 000 kronor till hands för att betala kidnapparna. 

Defensiv mittfältare

28-åringen hämtades från den nigerianska ligan till italienska Perugia 2001. Han fick ett rykte om sig som en av Serie A:s bästa unga defensiva mittfältare och gjorde sitt första ligamål mot Inter 2003. 

Därefter har han spelat i Fiorentina, innan han såldes till Udinese 2005. Under de senaste åren har han blivit utlånad två gånger om, först till Torino och sedan till Lecce, där han spelat under den gångna säsongen. 

Han gjorde sin landslagsdebut 2004 och har sedan dess stått för 13 landskamper för sitt Nigeria. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag