Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Senaste nytt från EM 14 juni

Foto: IPA / IPA/SIPA USA SIPA USA

Christian Eriksen har skickat en första hälsning från sjukhuset efter kollapsen mot Finland.

■■■

Jude Bellingham blev den yngste spelaren någonsin i en EM-turnering.

■■■

Så startar Sverige i måndagens EM-premiär mot Spanien.

■■■

Här är de viktigaste EM-nyheterna.

Christian Eriksens ord från sjukhuset

Christian Eriksen, 29, kollapsade i Danmarks EM-premiär mot Finland och fick hjärt- och lungräddning på planen.

Läkarna fick i gång hans hjärta och efter några tumultartade minuter kunde mittfältsstjärnan köras till Rigshospitalet i Köpenhamn där det konstaterades att hans tillstånd var stabilt.

Nu har Eriksen, via sin agent, skickat en hälsning till italienska tidningen La Gazzetta dello Sport:

”Tack alla, jag kommer inte ge upp. Jag mår bättre, men nu vill jag förstå vad som har hänt. Jag vill säga tack till er alla för det ni har gjort för mig”, säger Eriksen som pryder omslaget på tidningen.

Jude Bellingham blev yngst någonsin

Det blev en sprakande tillställning som avslutade söndagens EM-fotboll när Nederländerna besegrade Ukraina med 3-2.

Dessförinnan vann Österrike mot Nordmakedonien med 3-1 och England slog Kroatien med 1-0.

Raheem Sterling blev matchhjälpte för England men det var en annan spelare som fick ännu lite mer fokus efter matchen. Jude Bellingham blev nämligen EM:s yngste spelare genom tiderna när han byttes in i stället för Harry Kane i den 82:a minuten.

Bellingham – med sina 17 år och 349 dagar – tog över rekordet från nederländske Jetro Willems som har haft det sedan EM 2012.

Väntad startelva för Sverige mot Spanien

Under tisdagskvällen kunde SportExpressen skriva om vilka elva spelare som startar för Sverige i måndagens premiär mot Spanien, vilket Aftonbladet var först med att berätta.

Det blir en väntad startelva och Janne Andersson avslöjade själv en av spelarna som ska spela när han utsåg Sebastian Larsson till lagkapten inför matchen.

Janne Andersson motiverade sitt sitt kaptensval på söndagens presskonferens.

– Jag har varit med många år. Det finns år när man inte haft många ledartyper på planen. Då blir det osäkert och svajigt. En spelare med de egenskaperna säkerställer en viss ingång i matchen: Att axla ledarskap in i en match handlar om att säkerställa det vi har varit noggranna med innan, säger förbundskaptenen.

Så här ställer Sverige upp: Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Marcus Danielson, Ludwig Augustinsson – Sebastian Larsson (K), Kristoffer Olsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg – Marcus Berg, Alexander Isak.