Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Senaste nytt från EM 11 juni

Sverige kallar in sex spelare till ett parallellt landslag efter coronakaoset inför EM.

■■■

Turkiska supportrar stoppas från fredagens premiär på grund av nya riktlinjer i Italien.

■■■

Spelarna i Spaniens trupp vaccineras under fredagsmorgonen.

■■■

Här är de viktigaste EM-nyheterna.

Sverige kallar in parallellt landslag

Under torsdagen kunde SportExpressen avslöja att Sverige kallar in sex spelare som tränar parallellt med den ordinarie truppen inför EM.

Ett par timmar senare bekräftade förbundskaptenen Janne Andersson att det rörde sig om Jacob Rinne, Mattias Johansson, Joakim Nilsson, Niklas Hult, Jesper Karlsson och Isaac Kiese Thelin.

Spelarna tränas av U21-förbundskaptenen Poya Asbaghi och ska vara redo att rycka in i den ordinarie truppen om fler spelare än Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg smittas med covid-19.

Janne Andersson hörde också av sig till den skadade Zlatan Ibrahimovic när det blev aktuellt att kalla in fler spelare.

– Jag har haft kontakt med Zlatan. Han är inte så långt framme precis som vi insåg från början. Men det är klart att jag gjorde en extra check för att kolla hur det går för honom med hans rehab, säger Janne Andersson.

Sverige spelar sin premiär på måndag mot Spanien.

Turkiska supportrar stoppas från premiären

Klockan 21.00 på fredagskvällen drar EM i gång med match mellan Italien och Turkiet på Olympiastadion i Rom.

Det blir en match som turkiska supportrar med biljett missar. Under torsdagen stod det nämligen klart att Italien endast tillåter inresta fans från Schengenområdet på grund av smittoläget. 

Beskedet har lett till ilska i Turkiet.

”Frågan exploderade i Turkiet och har nästan blivit en diplomatisk kris”, skriver bland annat tidningen La Repubblica som rapporterar om nyheten. 

Italiens förbundskapten Roberto Mancini har inte uttalat sig om konflikten kring åskådarna – utan väljer att hylla det turkiska motståndet. 

– Vi kör i gång EM ett år för sent, men jag är glad för det kommer bli en bra match. Turkiet har kvalitet och teknik, de vet hur man spelar fotboll, säger Mancini enligt Gazzetta dello Sport. 

Sveriges premiärmotståndare vaccineras

Likt Sverige har det spanska landslaget fått in coronasmitta i sitt lag inför måndagens premiärmatch i grupp E.

Mittfältaren Sergio Busquets och mittbacken Diego Llorente har blivit sjuka och de senaste dagarna har det diskuterats huruvida Spanien ska vaccinera hela sin trupp inför EM.

Under torsdagskvällen meddelade det spanska fotbollsförbundet att man har bokat in vaccination i samråd med landets regering. Klockan tio på fredagsmorgonen upplåter den spanska militären lokaler där landslaget ska vaccinera sig.

Matchen mellan Spanien och Sverige spelas klockan 21 i Sevilla på måndag.