Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Segern som skickar Sverige mot åttondel

Österrike vann mot Ukraina.
Foto: DANIEL MIHAILESCU / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Resultatet gör att Sverige är nära avancemang.
Foto: ANATOLY MALTSEV / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Österrike skickade Sverige närmare åttondelsfinal.

Efter lagets 1-0-seger mot Ukraina är det nära att Blågult blir klart för avancemang redan under måndagskvällen.

Österrike möter Italien i åttondelsfinal.

Österrike och Ukraina gjorde upp om andraplatsen i EM:s grupp C och Österrike var det lag som behövde en seger för att knipa andraplatsen.

Det österrikiska laget tycktes gilla pressen och dominerade i den första halvleken där man tog ledningen genom Christoph Baumgartner som sedan byttes ut med en huvudskada.

Sverige nära åttondelsfinal

Österrike höll sedan undan relativt enkelt i andra halvlek och vann matchen med 1-0, vilket även Sverige tackar för eftersom Ukraina slutade trea i grupp C och ”bara” fick tre poäng.

Sverige, med sina fyra poäng, kan som sämst sluta trea i grupp E och även om man gör det ser läget ljust ut när det gäller att gå vidare som en av de bästa grupptreorna.

Sverige kan bli klart för åttondelsfinal redan under måndagskvällen om Danmark vinner mot Ryssland eller om Belgien vinner mot Finland. Detta eftersom fyra av de sex grupptreorna går vidare och Sverige i sådana fall blir fjärde bästa grupptrea som sämst.

Nederländerna vann enkelt

I matchen som spelades parallellt med Ukraina-Österrike visade Nederländerna återigen att man är att räkna med i EM.

Giorginio Wijnaldum gjorde två mål i 3-0-segern mot Nordmakedonien och gick upp på tre mål i EM, vilket betyder delad skytteligaledning med Cristiano Ronaldo och Patrik Schick.

Nederländernas seger innebär att laget tog full pott i grupp C. Nederländerna möter trean från grupp D, E eller F i åttondelsfinal och Österrike möter Italien.