Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Sebs” rekord – hyllas stort: ”Ett äkta proffs”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOSE MANUEL VIDAL / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Sebastian Larsson svarade för sex brytningar i premiären mot Spanien.

Det är ett rekord i EM 2021.

Och i sociala medier väller hyllningarna in.

”Sebastian Larsson är otrolig”, skriver den tidigare Premier League-spelaren David Meyler på Twitter.

Bara det faktum att Sebastian Larsson, 36, klev ut på planen i sin 130:e landskamp skapade reaktioner i utlandet.

”Har Seb Larsson varit med i varje Sverige-match som någonsin har spelats? Jag kan inte minnas att jag någonsin sett en Sverige-match utan att han varit med. Han verkar älska det här”, skriver den brittiske tv-profilen Adam Smithy på Twitter.

”Sebastian Larsson kommer att starta för Sverige även 2038”, skriver spelbolaget Paddy Power.

Sen startade matchen och Sverige blev rejält tillbakapressat av Spanien. I den första halvleken hade Spanien ett bollinnehav på 79 procent. De slog totalt 430 passningar, jämfört med Sveriges 65.

Men det var 0-0 på resultattavlan.

I den andra halvleken fortsatte Spanien att försöka knacka hål på den svenska försvarsmuren, men det gick inte. Sebastian Larsson och gänget svarade för en heroisk insats i defensiven och såg till att det blev en poäng för Sverige i premiären.

Sebastian Larsson hyllas

Nu uppmärksammar sajten Squawka Football att Sebastian Larsson svarade för totalt sex brytningar i matchen. Och det är ett rekord för EM 2021.

”36 år gammal och han levererar fortfarande”, skriver de på Twitter.

Och det var många som var imponerade av hans insats, inte minst i Storbritannien där Sebastian Larsson spelade 2001 till 2018 och representerade i tur och ordning Arsenal, Birmingham, Sunderland och Hull.

”36-årige Seb Larsson krigar i 90 minuter på högerkanten mot Spanien och hjälper Sverige att hålla nollan. Vilken kille!”, skriver journalisten Matthew Crichton, som till vardags punktmarkerar Sunderland, på Twitter.

”Sebastian Larsson är otrolig. 36 år gammal gör han sin 130:e landskamp och gör en otrolig insats och prestation. Ett äkta proffs!”, skriver experten David Meyler som själv spelade en säsong med Larsson i Hull.

Sebastian Larsson representerar i dag AIK på klubblagsnivå.

Nästa match för Sverige i EM? Den är på fredag när Larsson och gänget ska ta sig an Slovakien.