Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så umgås spelarna efter de nya reglerna

Foto: SportExpressen
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Träningspassen duggar tätt inför EM-premiären och alla gemensamma inomhusaktiviteter har ställts in.

När spelarna fick ledigt efter onsdagens träning valde en del att hålla sig utomhus på hotellområdet - samtidigt som en mindre grupp spelade golf.

– Några var ute och chippade lite, säger landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson.

Det har varit två intensiva dagar för Sverige under EM-förberedelserna i Göteborg. I går kom beskedet att Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg testats positivt för covid-19. Båda spelarna har isolerats och tvingas därmed stå över EM-premiären mot Spanien på måndag.

På onsdagen saknades mittbacken Pontus Jansson och enligt landslaget kände sig Pontus hängig på morgonen. Vid 14.00, efter att träningen var avslutad, höll förbundskapten Janne Andersson presskonferens, och då gav han ett försiktigt positivt besked.

– Han är ju hängig och han har testats negativt. Man kan faktiskt vara hängig och det förekom även att folk var hängiga innan covid-19 dök upp. Vi hoppas och tror att det är det men vi får ta det efterhand, säger Janne Andersson.

Efter de två positiva coronasvaren höll landslagsledningen ett extrainsatt möte på EM-basen i Göteborg. Där kom man fram till flera åtgärder som ska gälla under resten av mästerskapet för att minska smittspridningen - bland annat ställs alla gemensamma inomhusaktiviteter in.

– Vad vi har gjort är att vi har bett spelarna att minimera alla kontakter och de kontakter som de ska ha om man vill spela kort eller sitta och snacka är att hålla sig utomhus på behörigt avstånd. Håll avstånd i mindre grupp, rent allmänt, säger landslagsläkaren Anders Valentin.

Spelade golf efter träningen

Efter onsdagens träning fick spelarna ledigt.

Med tanke på att alla gemensamma inomhusaktiviteter ställts in måste spelarna hålla sig utomhus om man ska göra något tillsammans i mindre grupp på sin lediga tid mellan träningarna, som duggar tätt, inför EM-premiären mot Spanien på måndag.

När spelarna fick ledigt efter onsdagens träning valde en del att hålla sig utomhus i det fina vädret på hotellområdet och hänga vid poolen samtidigt som en mindre grupp med - Emil Forsberg, Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Albin Ekdal, Robin Olsen och Emil Krafth - valde att spela golf på den närliggande golfklubben vid spelarhotellet.

– Det är att hänga lite poolside, sen var det några som var ute och chippade lite. Men inga andra aktiviteter planerade, säger presschefen Jakob Kakembo Andersson om spelarnas lediga eftermiddag.


Landslaget nya regelverk efter coronafallen

  Dagliga snabbtester av spelarna samt utökat antal PCR-tester.


Alla teorigenomgångar kommer i fortsättningen att ske i mindre grupper och i största tillgängliga lokaler.


Behandlingar av spelare kommer att tidsbegränsas och i största möjliga mån ske utomhus.


Planerade gemensamma aktiviteter inomhus har ställts in.


Resandet tillsammans i buss kommer att minimeras.


Antalet spelare som får vistas i gym and andra lokaler inomhus samtidigt begränsas ytterligare.