Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så ställer Sverige upp mot Spanien

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Här är Sveriges startelva mot Spanien. 

När spelartruppen fick laget på spelarmötet under söndagskvällen bildade Marcus Berg och Alexander Isak anfallspar. Samtidigt har Albin Ekdal nu lämnat klartecken till spel och går in på det centrala mittfältet tillsammans med Kristoffer Olsson. 

I backlinjen tar Ludwig Augustinsson platsen till vänster. 

Om inget oförutsett inträffar timmarna fram till match blir det alltså en väntad elva mot Spanien.

Janne Andersson har haft ett par veckor på sig att formera sin startelva och ända sedan lägret i Båstad har det varit osäkerhet kring en rad platser. Framför allt eftersom att Dejan Kulusevski smittats med Covid19 och att Albin Ekdal haft en skadekänning.

Men nu har Ekdal lämnat klartecken för spel, enligt vad SportExpressen erfar och när spelarna fick laget vid ett lagmöte under söndagskvällen var också Ekdal med på det centrala mittfältet tillsammans med Kristoffer Olsson. 

Berg och Isak på topp 

Anfallspar blir som väntat Alexander Isak och Marcus Berg och vänsterbacksplatsen tas av Ludwig Augustinsson. Mittbackspar blir Victor Nilsson-Lindelöf och Marcus Danielson, där Danielson tidigt var förstavalet bredvid givne Nilsson-Lindelöf. Lagkapten är Sebastian Larsson som tar platsen till höger på mittfältet medan Emil Forsberg som vanligt utgår från vänsterkanten. 

Aftonbladet var först att rapportera om startelvan under söndagen. 

Här är Sveriges startelva mot Spanien

Robin Olsen 

---

Mikael Lustig 

Victor Nilsson-Lindelöf

Marcus Danielson 

Ludwig Augustinsson 

---

Sebastian Larsson

Kristoffer Olsson 

Albin Ekdal 

Emil Forsberg 

---

Marcus Berg 

Alexander Isak