Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så skriver Spanien om svenska coronakaoset

Dejan Kulusevski.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Mattias Svanberg lämnar träningen.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

”En oroande situation för Sverige”, ”Coronalarmet har kommit till Sverige” och rubriker om en ”kontroversiell minisemester”

Så skriver de spanska tidningarna dagen efter att Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg testat positivt för covid-19. 

– Det överraskar mig att Sverige tränade tillsammans efter det första positiva provet, säger José Felix Dias på Marca. 

På tisdagen anlände landslaget till Göteborg för att ladda upp inför EM-premiären mot Spanien på måndag. Men de tvingades göra det utan Dejan Kulusevski, 21. 

Han blev kvar i Stockholm med konstaterad coronasmitta, något som meddelades på en presskonferens på tisdagseftermiddagen. 

– Tråkigt för Dejan så klart och tråkigt totalt sett. Det går inte att komma ifrån. Det skapar en viss oro, vi hanterar det på det sättet vi ska göra, sa Janne Andersson. 

Så skriver man i Spanien om Kulusevski och Svanberg

Därefter gick Sverige ut för att träna, men alla fullföljde inte träningen. Mattias Svanberg, 22, klev av och en stund senare kom beskedet att även han testat positivt för coronaviruset. 

I Spanien har nyheten om att landets premiärmotståndare, likt Spanien självt, drabbats av corona blivit väldigt omskrivet. 

Mundo Deportivo skriver att ”coronalarmet har nått Alexander Isaks Sverige” medan Marca skriver att ”det är en oroande situation för Sverige”. 

Marcajournalisten José Felix Dias säger att han är ”förvånad över det svenska beteendet”. 

– I det spanska laget känns läget under kontroll. Men man kan aldrig veta säkert. Deras spelare har tränat individuellt i två dagar och jag måste faktiskt säga att jag är överraskad över det svenska beteendet.

Att hela laget tränade tillsammans efter att det konstaterats ett coronafall?

– Ja, precis. Det överraskar mig.

Spanska pressen om svenska coronakaoset

Tidningen AS lägger stort fokus på den ledighet som de svenska spelarna fick mellan den 29 maj till den 2 juni. Tidningen kallar det för en ”kontroversiell minisemester”. 

”Dessa lediga dagar som spelarna fick kan komma att visa sig vara väldigt kostsamma för det svenska landslaget”, skriver tidningen. 

Vare sig Kulusevski eller Svanberg kommer kunna spela mot Spanien på måndag. Även Spanien saknar två spelare till följd av corona, Sergio Busquets och Diego Llorente. Matchen sparkar i gång klockan 21.00 den 14/6.