Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ska Lagerbäck hyllas på Island

Lasse LagerbäckFoto: Daniel Malmberg / DANIEL MALMBERG/IBL IBL/ALL OVER PRESS
Foto: Daniel Malmberg / DANIEL MALMBERG/IBL IBL/ALL OVER PRESS

Klockan 19.00 ska de isländska EM-hjältarna hyllas i centrala Reykjavik. Även en viss Lars Lagerbäck kommer att vara på plats för att ta emot folkets kärlek.

– Vi ska dra upp honom på scen, säger presschefen Ómar Smárason.

Bragdinsatsen mot England i åttondelsfinalen fick en svidande uppföljning för Island. I kvartsfinalen blev hemmanationen Frankrike för svåra på Stade de France och uppstickarna föll med 2-5.

Men sin plats i den isländska historien hade Lasse Lagerbäcks gäng redan säkrat i och med succén i turneringen. Och nu ska de hyllas som folkhjältarna man har blivit under sommaren 2016.

Så hyllas Lagerbäck

På sin Facebook-sida har det isländska fotbollsförbundet meddelat att landslaget kommer att närvara vid en officiell hyllningsceremoni vid Arnarhóll, en kulle i centrala Reykjavik.

"Vi väntar oss en sann karnevalsstämning", skriver förbundet.

När SportExpressen får tag i presschefen Ómar Smárason gör sig det isländska EM-laget sig redo för att flyga hem till Island från Frankrike.

"Ska köra en öppen buss"

Lagerbäck, Gylfi Sigurdsson, Kari Arnason och resten av bragdmännen kommer att landa runt 17.30 – sedan tar firandet vid direkt.

– Vi åker rakt ner till staden, där det ska vara öppen buss som kör genom staden och stannar vid Arn­ar­hóll, där de har en storbildsskärm. Spelarna och ledningen kommer att gå upp på scen vid runt 19, säger Smárason.

Kommer Lagerbäck vara med på scen?

– Det hoppas vi verkligen.

Ni vet inte säkert?

– Vi ska dra upp honom. Han kommer att vara där.

"Kända artister"

För att värma upp publiken har förbundet och staden bunkrat upp med lite ytterligare underhållning.

– Det kommer att vara några kända artister innan laget går upp. Ett heter Kaleo. Du kan googla dem. De är bra, de har turnerat runt hela världen, säger Smárason.