Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så bra var Sverige: ”Han är stekhet”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

SANKT PETERSBURG. Sverige tog en viktig seger mot Slovakien efter Emil Forsbergs straffmål i andra halvlek.

Här är getingbetygen på de svenska landslagsspelarna.

Robin Olsen (mv) -

Får stå sysslolös stora delar av matchen. Slovakien hotade mest genom distansskott och de hade Olsen bra koll på. Det small dock till en aning efter timmen när Olsen tvingas rädda Juraj Kuckas nick från nära håll som till slut dömdes bort för offside. I övrigt stabil.

--

Mikael Lustig -

I första halvlek helt klart stabil defensivt men Lustig bidrar inte alls offensivt som han kan. Håller koll på sin kant och får god hjälp av Sebastian Larsson. Kommer upp aningen bättre offensivt en bit in i andra halvlek och hittade Isak fint på ett svepande inlägg. Godkänd.

Marcus Danielson -

Inleder lite skakigt. Kommunikationen verkade inte vara den bästa med lagkamraterna i försvaret och Robin Olsen i mål. I övrigt en rätt stabil insats i första. Trycker undan Marek Hamsik vid ett tillfälle och nickar bort inlägg. Håller sig framme på Isaks nickpassning, efter en hörna i andra halvlek, som så när resulterade i ett mål. Gör en bra insats i andra också.

Victor Nilsson Lindelöf -

Börjar, precis som Danielson, aningen nervigt. Sparkade hål i luften när han skulle rensa bort ett enkelt inlägg och tappar bollen vid ett tillfälle på kanten. Såg frustrerad ut flera gånger i uppspelsfasen när lagkamraten inte tog löpningar och visade sig. Håller tätt bakåt med Danielson och det ser tryggt ut när de få gånger Slovakien försöker belägra straffområdet.

Ludwig Augustinsson (UT 88) -

Gör det bra i första halvlek och är pigg offensivt. Hittar inläggslägen och kombinerar fint med Emil Forsberg på vänsterkanten. Fick Sveriges bästa målchans efter timmen på Sebastian Larssons perfekta inlägg. Martin Dubravka enhandsräddning var svettig på ”Luddes” nick. Ligger sedan bakom Isaks soloshow en stund senare med en öppnande passning. En av dem bästa i Sverige.

--

Sebastian Larsson (K) -

Gör som vanligt en stark arbetsinsats och slog ett par frisparkar som kunde lett till något farligare. Lyckas skapa några farligheter offensivt och främst på inlägg. Inlägget till Augustinsson är av hög klass och förtjänade ett bättre öde.

Kristoffer Olsson (UT 64) -

Hade en jättetuff första halvlek. Dålig tajmning i duellspelet och fick gult kort efter att ha kommit snett in i en tackling i den 23 minuten. Några minuter senare kom han fel igen och fick då en tillsägelse av domaren. Kunde kostat Sverige ett rött om domaren varit på ett annat humör. Satte inte tempo i passningsspelet och slarvade för mycket. Kan bättre.

Albin Ekdal (UT 88) -

Har svårt precis som stora delar av det svenska laget. Det blir mycket täcka ytor när slovakerna anfaller i första halvlek och något konstruktivt skapas inte framåt. Hade svårt att komma in i matchen i första och diktera tempot. Passningarna slog sällan ut några lagdelar utan gick i sidled eller bakåt. Sliter i andra halvlek och gör några viktiga brytningar.

Emil Forsberg (UT 90) -

Tillsammans med Augustinsson kanske bäst i första halvlek. De två hittar varandra och Forsberg vågar även söka sig in centralt med och utan boll. Har fina aktioner med Isak även i andra halvlek vilket skapar oreda i Slovakien. Hämtar även boll djupt i planen när det behövs. Förvaltar straffen på ett föredömligt sätt när han kliniskt gör 1-0. Matchavgörande.

--

Marcus Berg (UT 64) -

Stångas, springer och stör slovakerna. Vinner en frispark på en kontring men har precis som Isak svårt att få ut något konstruktivt. Både Berg och Isak led av att det svenska anfallsspelet inte fungerade i första halvlek. Byttes ut efter dryga timmen mot Robin Quaison.

Alexander Isak -

En helt okej insats i första halvlek. Han försöker vara delaktig i spelet genom att möta och söka instick men utfallet blev inte alltid det bästa i första halvlek. Kommer in i det lite bättre efter timmen drygt. Först en fin nickpassning till Danielson och sedan ett skott som gick utanför Dubravkas högra stolpe. 

Har en väldigt fin aktion en stund senare. Isak snurrar bort tre slovaker och avlossar ett skott mot första stolpen som Dubravka räddar. Spelar vackert fram Robin Quaison som ordnar straffen. Stekhet.

INHOPPARE:

Viktor Claesson (IN 64) - betygsätts inte

Robin Quaison (IN 64) - betygsätts inte

Gustav Svensson (IN 88) - betygsätts inte

Pierre Bengtsson (IN 88) - betygsätts inte

Emil Krafth (IN 90) - betygsätts inte