Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Regeringens svar – efter Zlatans utspel

Zlatan Ibrahimovic
Foto: Magnus Liljegren - Stella Pictures 1 / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGREN
Francois Hollande
Foto: Etienne Laurent / Pool / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

I går erbjöd sig Zlatan Ibrahimovic att hjälpa Frankrikes president Francois Hollande med hans arbete.

Nu får svensken svar på tal av Hollandes regering.

- Fotbollen kräver höga ambitioner, men i en stor demokrati är det betydligt mer komplicerat, säger Frankrikes jordbruksminister Stéphane Le Foll enligt Get French Football News.


Gillar du fotboll? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla fotbollsnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

I en intervju med Le Monde erbjöd sig Zlatan att hjälpa Frankrikes president, Francois Hollande, med hans sviktande popularitetssiffror.

– Jag hjälper det här landet mer än honom. Jag kan göra honom populär om jag vill. Men jag är inte säker på att jag vill det, sa Zlatan.

Nu kommer en reaktion på den svenska stjärnans uttalanden.

Franska regeringen slår tillbaka mot Zlatan

Stéphane Le Foll, talesperson för den franska regeringen, bemöter Zlatans uttalanden.

– Republikens president kommer alltså att förlita sig på det påbörjade arbetet, de uppnådda resultaten inom vissa områden och de handlingar som vi företar oss, inte på en fotbollsspelare som erbjuder sina tjänster, säger Le Foll.

I samband med Zlatan Ibrahimovics sista matcher i Paris Saint-Germain hyllade Hollande svenskens insatser för fransk fotboll.

Under sina fyra år i PSG vann Zlatan flera titlar och slog flera rekord.

– Han gav ligan en speciell karaktär och krossade nästan allt i sin väg. Han gav mycket till PSG, men PSG har gett mycket till honom också, sa Hollande i slutet av maj.

Francois Hollande har varit Frankrikes president sedan maj 2012. Han ersatte PSG-supportern Nicolas Sarkozy på posten.