Redknapp: "Gärna blivit förbundskapten"

Publicerad

Han var stor favorit att ta över efter Fabio Capello.

Och nu erkänner Harry Redknapp att han gärna hade blivit engelsk förbundskapten – om han bara hade fått erbjudandet.

– Jag hade tagit jobbet, säger Redknapp till BBC.

När Fabio Capello sa upp sig som engelsk förbundskapten fanns det en favoritkandidat framför andra för att ta över: Tottenham-bossen Harry Redknapp.

65-åringen toppade alla spelbolags listor över troliga kandidater och stjärnspelare som Wayne Rooney och Rio Ferdinand propagera via sociala medier för att jobbet skulle gå till Redknapp.

"Hade tagit det"

Men i stället valde det engelska fotbollsförbundet att plocka in Roy Hodgson från West Bromwich.

I England förutsatte man att det berodde på att Tottenham ville ha en alltför stor ekonomisk kompensation för att släppa sin succéman – men nu avslöjar Redknapp att förbundet aldrig ens kontaktade honom.

– Jag hade tagit det. Det skulle ha varit svårt att tacka nej till, men jag fick aldrig erbjudandet, säger Redknapp till BBC.

"Lättad nu"

Nu hävdar dock Redknapp – som har ett år kvar på sitt kontrakt hos Tottenham – att han i efterhand är nöjd med att ha missat chansen att följa med England till EM.

– Jag älskar klubbfotboll. Jag var lättad över att jag inte fick erbjudandet, säger han.

– Jag skulle ha saknat att vara borta från fotbollen i perioder på ett par månader. Jag älskar att vara engagerad dag för dag.

Redknapp säger att han fick höra att Hodgson fick jobbet på radion.

– Det är en stor chans för Roy. Han har arbetat med FA under en lång tid, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag