Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pumas krisåtgärder efter tröjhaveriet

Admir Mehmedi Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/UWE KRAFT IMAGO SPORTFOTODIENST
Breel Embolo Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/JAN HUEBNER IMAGO SPORTFOTODIENST
Granit Xhaka Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/CONTRAST IMAGO SPORTFOTODIENST

Hela sju tröjor gick sönder för Schweiz EM-lag i går.

Nu har tillverkarna Puma satt in krisåtgärder för att få reda på varför.

"Våra produktansvariga utreder just nu tröjmaterialet", skriver Pumas PR-chef Kerstin Neuber i ett mejl till SportExpressen.

Det började med Admir Mehmedi. Anfallaren hade en närkamp med Frankrikes Bacary Sagna, och i och med försvararen tog ett grepp om hans tröja slets ett stort hål upp i materialet. Sedan fortsatte det i samma stuk under hela matchen.

Granit Xhaka, Breel Embolo och fick sina tröjor sönderdragna av franska spelare. Händelsen blev snabbt en snackis på både de sociala medierna och i SVT-studion.

– Det är väldigt konstigt. Jag har aldrig sett något liknande någon gång. För det är klart man drar lite i tröjan men materialet brukar vara hyfsat schyst så det håller, sa landslagsstjärnan Lotta Schelin.

Den nordiske marknadschefen Rutger Hagstad menar att det rörde sig om hela sju stycken tröjor.

– Det här har inte hänt tidigare. Vi har dessutom fem andra lag i EM som spelar med Pumas kit, så det här är en unik händelse, säger han.

Tröjorna gick sönder

Enligt tyska Bild beror tröjhaveriet på att materialet, som är designat för att sitta extra tajt på spelarnas kroppar, inte är speciellt elastiskt.

Kerstin Neuber, PR-chef på Puma, skriver i ett mejl till SportExpressen att man har satt in krisåtgärder för att undersöka varför problemen uppstod under gårdagens 0-0-match.

"Fem Puma-lag har spelat tio matcher den här turneringen utan att såna besvär har förekommit. Våra produktansvariga utreder just nu tröjmaterialet. Vi kommer att skicka ut en ytterligare uppdatering när vi har en", skriver Neuber i mejlet.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!