Prandelli: "Var inget straff mot Balotelli"

Publicerad

Mario Balotelli hade ett kanonläge att ge Italien ledningen i EM-premiären mot Spanien.

Men efter det tafatta försöket blev han utbytt. Efter matchen höjdes röster om Balotelli ska vara kvar i startelvan.

– Jag vet inte vad som hände med Balotelli, säger förbundskaptenen Cesare Prandelli.

Mario Balotelli varnades inför EM-premiären mot Spanien av Uefa-presidenten Michel Platini att han skulle få ett gult kort om gjorde allvar av de hoten han på förhand signalerat.

Balotelli har inför mästerskapet hotat med att “gå av planen och åka hem” om han utsätts för rasism från läktarhåll.

Skulle stoltsera med sitt ursprung

Inför premiären rapporterade AP att Mario Balotelli, troligen som en stolt markering för sitt afrikanska ursprung, skulle bära namnet “Barwuah Balotelli” på sin italienska landslagströja då Marios biologiska föräldrar har sina rötter i Ghana.

Uppgifterna bekräftades av Uefa-protokoll men när matchen drog i gång syntes endast ”Balotelli” på ryggen.

Men var det verkligen Balotelli som spelade i EM-premiären? Han såg loj och oengagerad ut och byttes sedermera ut i den andra halvleken.

Nu höjs röster i Italien att Balotelli ska petas till förmån för Antonio Di Natale som direkt gjorde 1-0 när han byttes in.

”Vet inte vad som hände med Balotelli”

Mario Balotelli hade ett ypperligt läge att ge Italien ledningen innan han byttes ut, men drömläget som han hade skaffat sig gick upp i rök när Balotelli av oförklarlig anledning stannade till i straffområdet och tappade bollen.

– Jag vet inte vad som hände med Balotelli när han insåg att han var själv med Casillas, men en anfallare ska alltid ha ett val, säger förbundskaptenen Cesare Prandelli till italienska tidningar.

Försvarade honom

Efteråt försvarade dock Prandelli att Balotellis sumpade målchans inte skulle ses som ett personligt misslyckande för Mario.

– Jag hade redan bestämt mig att sätta in Di Natale när han missade den chansen. Vi behövde en djupledslöpande anfallare. Det är överhuvudtaget ingen bestraffning, säger Prandelli.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag